Schulden, in de schulden, uit de schulden, eigen regie, schuldwisserapp

Hoe ik de regie over mijn eigen leven nam om uit de schulden te komen

 

Soms heb je van die momenten dat je een evenement bezoekt en inspirerende verhalen van gastsprekers hoort en dan is er plotseling die ene persoon waarvan je denkt wauw 😮.
Dat overkwam mij ongeveer een maand geleden tijdens mijn bezoek aan een evenement georganiseerd door ZO ZZP Platform. Die ene persoon was Ronald Etman. Nuchter en met een vleugje humor vertelde deze jongeman recht vanuit zijn hart hoe hij in de schulden was gekomen en wat hij heeft bedacht om uit de schulden te komen💪.

Trots dat Ronald zijn verhaal wil delen in Dreamz World.

 

Wie ben je en wat doe je?

Ik ben Ronald Etman en ik ben de bedenker van de schuldwisser App. Daarnaast doe ik al bijna drie jaar aan Krav Maga, een Israëlische zelfverdedigingssport en aan fitness.

Hoe oud ben je en waar ben je geboren?

Ik ben 28 jaar oud en in Suriname geboren. Op 7-jarige leeftijd ben ik naar Nederland gekomen. Op mijn  twaalfde ging ik terug naar Suriname en heb daar tot aan mijn zeventiende gewoond. Toen kwam ik weer naar Nederland. Dus ik ben zo’n beetje in Suriname en in Nederland opgegroeid.

Wat voor een kind was je?

Avontuurlijk, leergierig en altijd ondernemend.

Heb je broers en zussen?

Ik heb een lief zusje.

Wat voor opleiding heb je gevolgd?

Dit jaar heb ik de MBO-opleiding Manager Detailhandel, niveau 4 afgerond.

Woon je  zelfstandig?

Ja, ik woon zelfstandig in Den Haag.

Hoe ben je in de schulden geraakt?

Tijdens het evenement van ZO ZZP vertelde je over jouw detentie en het ontstaan van jouw Schuldwisser App.
Hoe ben je in de schulden geraakt?
Ik ben in de schulden geraakt, omdat ik geen controle had over mijn financiën. Nadat ik in februari 2012 uit detentie kwam waren mijn achterstanden opgelopen tot 20.000 euro.

Ben je nu schuldenvrij?

De  20.000 euro schuld heb ik bijna afbetaald nog een kleine maand of twee, dan ben ik klaar ermee. Maar ik verwacht daarnaast nog een kleine studieschuld. Je weet hoe het hier in Nederland gaat met studeren en het leenstelsel. Maar dit wordt een makkie want er is maar 1 schuldeiser en niet zoals voorheen verschillende.

Hoe ben je uit de schulden gekomen?

Ik ben uit de schulden gekomen door mezelf eerst de waarheid te vertellen dat ik in deze situatie zit. Vervolgens ben ik een plan gaan maken hoe ik het zou aanpakken en het gewoon te doen.

Hoe en wanneer is het idee van de Schuldwisser App ontstaan?

Het idee om de App te ontwikkelen ontstond in 2015. Toen merkte ik dat mijn plan van aanpak werkte. Ik kwam tot de conclusie, dat  ik te allen tijde kon zien hoe ik er financieel voor stond en wat de status van mijn schulden was. Ik kreeg zo meer grip op mijn financiën.

Wat wil je bereiken met je Schuldwisser App?

Ik wil zoveel mogelijk mensen bereiken door mijn systeem te delen, zodat we samen ooit onze kennis kunnen delen en vertellen hoe we onze schulden hebben afgelost. En meer controle en overzicht hebben gekregen over onze financiën. Als ik dat bereik zou dit me zeker een goed gevoel geven.

Wat kost de App en is het op elke mobiel toepasbaar?

De App kost € 3.49 in de App store en is op elk mobiel toepasbaar zowel op Android als op iOS.

Hoe kan men de App bestellen? Is het makkelijk te installeren & te gebruiken? Zelfs voor een digibeet?
Is het alleen geschikt voor jongeren?

Via de App store kan men de App bestellen en ik neem ook Apps mee als ik ga presenteren. Voor digibeten hebben wij korte introductie video’s op YouTube hoe de App werkt
De App is voor iedereen geschikt zowel voor jong als voor oud!

Kun je leven van de opbrengsten uit de Schuldwisser app? Zo niet, wat doe je ernaast?

Ik kan nog niet leven van de opbrengsten van de App. Daarom werk daarnaast drie dagen  per week bij de Kruidvat.

Hoe ziet jouw leven er over 1 jaar uit? Waar sta je dan?

Ik wil een bijdrage leveren aan de maatschappij en reis hiervoor door heel Nederland om mijn verhaal te vertellen. Door mijn persoonlijke verhaal te vertellen wil ik anderen motiveren om hun schuldprobleem aan te pakken. Op deze manier laat ik een positieve legacy achter.

Wat voor boodschap wil jij meegeven aan de lezers van Dreamz World?

Werk hard aan je dromen en vergeet niet dat het altijd langer duurt dan je denkt. Maar geef nooit op.
Iedereen kan in de schulden raken jong en oud, maar neem de verantwoordelijkheid. Ik vind het jammer dat mensen blijven klagen en anderen de schuld geven van een probleem waar ZIJ in zitten.
Door te leren jouw problemen op te lossen wordt je een veel beter persoon.
“Verbeter de wereld, begin bij jezelf” 💪🏾💙.

Heb je een website?

Ik heb nog geen website maar ben hier druk mee bezig

Hoe kan men jouw bereiken voor vragen en/of het bestellen van de App?

Men kan mij bereiken via Facebook, Instagram, LinkedIn en twitter onder de naam Ronald Etman.
Men kan  ook mailen naar schuldenwisser@hotmail.com.
Verder ben ik als (gast)spreker te boeken via al deze social media kanalen.

Binnen hoeveel tijd geef je een reactie?

Ik geef altijd binnen 24 uur een reactie.

Heb je na het lezen van deze blog vragen? Wil je de Schuldwisser App bestellen? Of deze topper boeken als (gast)spreker?
Neem dan contact op met Ronald Etman.

 

Regina van Amson

Regina van Amson

“UMA NO ABI FADON”. Surinaams voor “Een vrouw is niet klein te krijgen”. Deze tekst zag ik op een schilderij een aantal jaren geleden. Ik herkende veel van mezelf in deze tekst. Een leven van ups, maar vooral van veel downs. Toch hebben juist deze dieptepunten mij gevormd en sterker gemaakt. Nu zet ik al mijn kennis, ervaring en levenslessen in om JOU te helpen de regie over je leven te nemen want mensen in beweging brengen is mijn passie! Weet, dat jij altijd een keuze hebt om verandering in jouw leven, werk of business te brengen. Als author voor Dreamz World interview ik mensen met een bijzonder verhaal met als doel JOU te inspireren. Deze interviews gaan over leven, werken & ondernemen. Op deze manier wil ik bijdragen aan een mooiere wereld🌞 Wil je meer over mij en mijn diensten weten? Neem dan eens een kijkje op mijn website. Hartelijke groet, Regina van Amson, Owner at Difference4you: https://www.difference4you.nl/; ⚖️Work-life balance expert CSR®-Methode⚖️Business coach🍀Noloc erkend🌞 storyteller❤️

Geen Commentaar

Plaats een Reactie

Lees ook

Nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws

Schrijf je in voor de nieuwsbrief


X