Steffen Morrison: releaseparty in Paradiso op 13 september 2016. Be there!

(door Rosita Timal)

Na jaren is het zover. Op 9 september zal zijn EP uitkomen “Just another man” en op 13 september 2016 gaan we springen en dansen op zijn soulmuziek tijdens zijn releaseparty in Paradiso.

Steffen hoe is het zover gekomen dat je nu in Paradiso staat voor je eigen album, terwijl je eerst nog in het voorprogramma stond van bijvoorbeeld Josh Stone en Raphael Saadiq?

“Ik zat in het team van Trijntje Oosterhuis in The voice of Holland. Haar broer Tjeerd Oosterhuis coachte mij en hij produceerde de muziek van team Trijntje. Tot op een dag dat we in gesprek gingen over wat ik nu precies wilde bereiken met mijn  muziek”.

En dat is?
“Ik wil soulmuziek weer terugbrengen in de huiskamers. We zijn allemaal wel bekend met soulmuziek (feel good muziek), maar je hoort bijna niets meer van dat soort muziek. Mijn doel is soulmuziek weer op de kaart zetten. Tjeerd kon zich hier heel goed in vinden en samen zijn wij met onze liefde voor soulmuziek een plan gaan maken om de soulmuziek terug te brengen. In een tijdsbestek van ongeveer een jaar is “Do it all again” onder het label van Tjeerd uitgekomen en sta ik in Paradiso straks voor mijn releaseparty”.

De 1e single van de EP van Steffen “Do it all again” is opgenomen in de studio waar de bekende groep Genesis zijn nummers opnam. In deze studio, “The Farm”, in het plaatsje Surrey in Engeland heeft Steffen samengewerkt met niemand minder dan de zoon van de medeoprichter van de band Genesis, Michael (Mike) Rutherford. Een Britse musicus, bekend geworden als medeoprichter, basgitarist en gitarist van de progressieve rockband Genesis. Dit was voor Steffen een geweldige ervaring om mee te maken. Je zou bijna zeggen: let’s do it all again”.

Wat ook erg leuk is om te vertellen is dat de jingle van Steffen “Shake it” jaren geleden uitgekozen is door Reebok om het te gebruiken voor de commercial van Reebok. Hij kwam daarmee in “De wereld draait door” en werd samen met zijn band op verschillende plekken uitgenodigd. Het was hard werken om verder te komen tussen zoveel artiesten en na veel wikken en wegen heeft hij ervoor gekozen om mee te doen aan The Voice of Holland. Een uur na de uitzending was “A song for you” een nummer 1 hit geworden. Dat had Steffen nooit zien aankomen.

Steffen staat ontzettend positief, maar ook nuchter in het leven. Hij weet dat het vallen en opstaan is en dat je hard moet werken voor wat je doet. Kansen moet je pakken, maar het is ook keihard werken voor die kansen. Net als met de Reebok jingle was Steffen razend enthousiast voor zo een unieke kans waar zelfs modellen en acteurs uit Hollywood op dansten… en nu is “Do it all again“ aan de beurt.

Is het vallen en opstaan zwaar, behalve in het werk, maar ook privé (knipoog naar jouw relatie)?
“Uiteraard, maar het hoort bij het leven. It’s all in te game…it’s life. Ik ben ontzettend blij dat ik mijn kinderen iets moois kan geven en mijn vrouw achter mij staat. Als ik haar steun niet zou hebben dan zou het veel zwaarder zijn, want je hebt een relatie. De aandacht moet je goed kunnen verdelen tussen je gezin en de muziek. Af en toe is het lastig, maar ze begrijpt het”.

Blijf je alleen bij soulmuziek of ga je ook ander muziek maken?
“Ik ben een songwriter dus het kan altijd zijn dat ik muziek schrijf voor anderen. Dat kan house, hip hop of iets anders zijn… eigenlijk van alles, maar waar ik mijn hart en soul in wil zetten als Steffen Morrison, is de soulmuziek”.

 Wat gaan we van jou allemaal nog zien?
“In november ben ik te zien in 31 grote theaters waarin ik de hoofdrol speel in ‘I am a soulman’. Ik kan je verzekeren dat dit een spetterende show gaat worden”.

En ook Steffen blijven we natuurlijk volgen. De eerstvolgende keer tijdens de releaseparty op 13 september 2016 gaat hij er samen met zijn fans een knalfeest van maken. Wees er allemaal bij!

Wil jij ook een kaartje bemachtigen voor dit soulmuziekavontuur? Kijk dan op www.steffenmorrison.com

 

www.byrosita.com

 

 

 

 

 Nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws

Schrijf je in voor de nieuwsbrief


X