TWINTIGDUIZEND BEZOEKERS VOOR BLENDED

Op zaterdag 17 en zondag 18 september 2016 was het extra gezellig in de Haagse wijken Schilderswijk en Transvaal tijdens BLENDED; een multiculturele mix van dans, muziek, lekker eten en een festivalmarkt. Het festival was gratis toegankelijk.

Op zaterdag begon het festijn met een gratis lunch voor de inwoners van de Schilderswijk. Ongeveer 200 mensen genoten van de hapjes uit allerlei culturen. De optredens op zaterdag op het Oranjeplein verliepen in een gemoedelijke sfeer.
Bij het optreden van de Marokkaanse zangeres Milouda liep het plein goed vol en ging het publiek helemaal los.
De optredens in het Wijkpark Transvaal op zondag trokken zeer veel kijkers. Vooral bij Broederliefde stond het plein goed vol.
In totaal trok het festival ruim 20.000 bezoekers.

Op de sidepodia stond op beide dagen een programmering van talent uit de twee wijken; o.a. optredens van de leerlingen van rapschool Go Hard en The Residents; leerorkesten van verschillende basisscholen. Andere artiesten die optraden waren o.a. Drummakid (solo act van de drummer van Typhoon), I Am Aisha, Trafassi, John Medley en 2Famouscrew.

Naast de grote podia was er plek voor kinderactiviteiten, lekker eten en een festivalmarkt & markt voor maatschappelijke instellingen

Met BLENDED stimuleert de gemeente Den Haag de verbinding en ontmoeting tussen de verschillende culturen in de Schilderwijk en Transvaal. Het festival draagt bij aan een positief klimaat in deze wijken en grotere betrokkenheid van bewoners en ondernemers.

Meer informatie op www.blendedfestival.nl.

Blended 17 sept 016 foto Kai van Zetten 30 - klNieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws

Schrijf je in voor de nieuwsbrief


X