Breaking News: heeft Hans zijn familie gevonden?

Heeft Hans zijn voorouders daadwerkelijk gevonden?
Dat is de vraag die ons allemaal bezighoudt. Het is geen gemakkelijke vraag, want er is zoveel meer voor nodig om vast te stellen of het daadwerkelijk je familie is die je hebt teruggevonden. Wel kunnen we zeggen dat met de informatie die Hans had gevonden uit het Nationaal Archief (Gahetna.nl) en de crosscheck vanuit de uittreksels in Suriname hij het dorp van zijn voorouders heeft gevonden.

Hij is op zoek gegaan naar het district en de naam van het dorpje en die bestaan dus echt. Het district is Raibareily (nu Raebarelly) en de naam van het dorpje is Newariha. Na wat speurwerk en praten met de lokale gidsen en mensen kwamen we erachter dat het dorp nu Newariya heet. Hans is daar 4 jaar geleden vluchtig geweest om te kijken. Dus hij herkende de weg er naar toe.

Met de auto gingen we het laatste deel over een hobbelig smal zandweggetje. Bij het dorpje spraken we iemand aan en die bracht ons naar de dorp oudste. Daar vertelde Hans wat hij kwam doen: kijken waar zijn voorouders, met name zijn aadja vandaan komt. Zijn aadja is Orie Ramautar en hij reisde op 15-01-1909 toen hij 19 jaar oud was met het Engelse boot “Sutlej” af naar Suriname om daar te werken als contractarbeider.

De informatie die we terug kregen was zoveel meer dan Hans had verwacht. Het huis van Hans zijn voorouders bleek er nog te staan en het huis stond letterlijk tegenover waar we de auto hadden geparkeerd. Het huis was voor een deel nog in de oude staat: nl het deel wat nu als keuken werd gebruikt. En een deel was er later bij aangebouwd. De oude oorspronkelijke toegangsdeur naar het huis was nog steeds in dezelfde staat. De oude mevrouw van 85 jaar die er ook woonde, vertelde wat zij wist over het huis. Hans heeft wat aarde bij het huis weggeschept en als herinnering meegenomen.

We werden weer heel erg hartelijk ontvangen door de mensen uit het dorpje. Ze hebben niet veel, maar ons werd zoetigheid en water aangeboden. We konden niet weggaan zonder iets te eten en drinken. Die gastvrijheid is een van de positiefste cultuurdingen die we zeker hebben behouden: bij ons gaan de gasten ook niet weg zonder iets te eten en te drinken.

Dharti ki pukar, het bloed/dna roept!
Hans maakte deze reis voor zijn aadja (opa). Hij wilde uitzoeken waar zijn aadja precies vandaan komt en waar hij is geboren. Zijn aadja is niet in staat om terug te gaan naar zijn geboorte dorp. Hij is namelijk in 1956 op 66 jarige leefdtijd overleden, vijf Jaar eerder dan dat Hans geboren werd, maar zijn dna en niet vervulde dromen en wensen, leven door via het bloed van Hans, daarom moest Hans zijn DNA middels zijn bloed terugbrengen naar zijn geboortedorp!

Hans zegt zelf hierover: “Ik ben mijn aadja dankbaar, voor zijn inmense offers voor zijn kinderen en kleinkinderen, waardoor er een fundering voor een beter leven en hogere positie op de maatschappelijke ladder is geplaveid voor zijn toekomstige generaties! Door naar zijn geboortedorp te gaan, gaat zijn bloed, zijn dna ook terug en maakt de cirkel rond.

Tevens doe ik het voor onze toekomstige generatie, mijn en jouw kinderen en kleinkinderen, zodat ze weten waar hun roots liggen en indien ze er op zoek naar willen gaan dat ze dan weten dat het mogelijk is. Dat er registers zijn waar de info gevonden kan worden.”

In een andere blog zullen we uitleggen waar men de informatie kan vinden.

De familie van Hans zijn aadja is waarschijnlijk uitgestorven in India. Maar het onderzoek gaat verder en is nog niet klaar. Via de archieven in India zal dit moeten worden uitgezocht.

Het was een enerverende en emotionele dag voor Hans. De indrukken en wat hij nu weet zal moeten indalen. Maar de puzzelstukjes vallen langzaam op hun plaats.

Hans

Hans neemt wat aarde mee van het dorpje van zijn voorouders

Dreamz around the World

Mijn blogs zullen voornamelijk gaan over gezondheid en reizen. Ik hou van reizen met mijn gezin. Hobbies: bakken, lezen, bioscoopje pakken, theaters bezoeken, evenementen bijwonen, lekker eten. Om in shape en conditie te blijven en voor mijn gezondheid doe ik aan kickboksen en rennen. Ik ben het liefst in goed gezelschap met positieve, vriendelijke en gezellige mensen.

Geen Commentaar

Plaats een Reactie

X