De toekomst hangt af van wat je nu aan het doen bent (Gandhi)

Lieve Dreamz lezers het jaar 2017 is bijna voorbij. Met mijn moeder gaat het goed zij is 89 jaar geworden. Mijn aller grootste wens is dat mijn moeder gezond mag blijven en heel lang met ons zal zijn, Ik zou daar alles voor over hebben. Met mijn zoon en mijn vriendin gaat het goed. Ik ben gezegend met  een ontzettend leuke baan bij het Nationaal Archief in Den Haag. Ik ben gelukkig en dankbaar dat ik in Dreamz mag schrijven. Al mijn verhalen schrijf ik in de trein, op mijn mobiel. Ik werk in Den Haag en in het weekend ga ik naar mijn moeder. Zij woont in Friesland, een trein reis van 2,5 uur. Een mooie gelegenheid om je gedachten te tikken op je mobiel. Voor je het weet ben je in Drachten/Friesland.

2017 was voor mij een jaar met veel sport activiteiten. Met wandelen en hardlopen wil ik mensen bij elkaar brengen. In maart 2017 heb ik mee gedaan met de CPC loop in Den Haag, een hardloopwedstrijd. Ik ben buddy van een blinde man. Op mijn Facebook heb ik een oproep gedaan of er sportieve mensen zijn die met ons mee wilden hardlopen. Een groep hindostaanse missen reageerden op mijn oproep en zo had mijn blinde hardloop vriend niet alleen mij als buddy maar ook 10 mooie lieve hindostaanse missen. Met elkaar hebben wij de 5 km hardgelopen. In april 2017 zijn wij voor de  vierde  keer met twee gesponsorde bussen naar Lisse gegaan om  mee te doen met “Hollen door de Bollen”, een hardloop- en wandelevenement. Hollen door de bollen doneert het inschrijf geld aan de Roparun.

In April heb ik met Team bollenstreek mee gedaan met de Roparun. De Roparun (Rotterdam Parijs run) is een non-stop estafetteloop die sinds 1992 wordt gehouden tussen Rotterdam en Parijs. Het ophalen van geld is  het hoofddoel van deze sportieve prestatie. Het geld is bedoeld om projecten te financieren die het leven van mensen met kanker, voor zover mogelijk, veraangenamen. “Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven” is het motto van de Stichting Roparun.

In mei heb ik een wandeling georganiseerd voor een zorgverzekeraar. In juli de Milan wandeling georganiseerd. Op 2 oktober de jaarlijkse Gandhi wandeling Den Haag. Op 7 & 8 oktober de Gandhi Peace Walk Europe. Een wandeling dat startte bij het Vredespaleis Den Haag en eindigde bij het Europese Parlement in Brussel. Een wandeling van 165 km. Een wandeldroom die ik graag wilde organiseren. Dankzij team Gopio en team Barendrecht hebben wij met 40 sportieve wandelaars deze droom waar gemaakt.

Ook heb ik in 2017 een oproep op facebook gedaan om de VOC  tentoonstelling  op mijn werk te bezoeken. Samen met 90 mensen hebben wij op een zaterdag in november de tentoonstelling bezocht .Daarnaast heb ik heel veel vrijwilligers werk gedaan. Een jaar waar ik veel leuke mensen heb ontmoet en vriendschappen heb gesloten. Op mijn facebook heb ik een programma dat heet Walk  en Talk met Frank Kanhai, ik interview en film met mijn telefoon live een persoon en zo probeer ik mensen die ik ken nog beter te leren kennen.

In 2018 word mijn mooie lieve moeder op 30 september 90 jaar. Mijn zoon 30 jaar, zelf word ik 55 jaar. Ik werk dan 30 jaar bij het Nationaal Archief. Ik hoop dat ik heel veel mooie verhalen mag schrijven in Dreamz. Op sport gebied hoop ik  weer mee te doen met de CPC loop met mijn blinde vriend en nog meer mensen. Ik ga een oproep doen op mijn Facebook en ben benieuwd naar de reacties. Verder ga ik weer mee doen met de “Hollen door de bollen” in Lisse, de Milan wandeling Den Haag organiseren, de jaarlijkse Gandhi walk in Den Haag op 2 oktober en met nog meer teams mee doen met de Gandhi Peace walk Europe. Mijn volgende droom is om 18 juli 2018 de Nelson Mandela wandeling te organiseren in Den Haag. Nelson Mandela zou dan 100 jaar worden, ik heb heel veel respect en bewondering voor Nelson Mandela. Heel graag zou ik met Dreamz en anderen de Gandhi Walk in Suriname willen organiseren. In 2018 is het ook 145 jaar hindostaanse Immigratie daar wil ik zeker iets mee doen. In 2018 zijn er ook gemeenteraad verkiezingen, Ik ga zeker campagne  voeren voor jongeren die mee doen met de Gemeenteraad verkiezing en  hoop dat ik iets voor hun kan betekenen. Maar het aller belangrijkste is dat ik veel  meer tijd wil besteden aan mijn lieve moeder. Zo lang zij nog leeft, wil ik nog meer leuke dingen met haar doen. Ik hoop op een leuke vakantie naar een warm land. Ik ga proberen te genieten en meer tijd te besteden aan mensen waar ik om geef. Wachten tot je met pensioen gaat dat doe ik niet. Nu genieten van het leven. Dreamz wil ik danken dat zij mij de kans hebben gegeven om in hun mooie krant te schrijven en voor hun vriendschap. Ik ben er heel bewust van dat ik niets te klagen heb. Toch zijn er wensen waarvan ik hoop dat deze uitkomen! Wat ik de laatste jaren wel heb geleerd is dat gezondheid een heel groot goed is. En  zeker liefde en vriendschap. Als ik om mij heen kijk hoe veel mensen, ook van mijn leeftijd, heel erg ziek worden of geen werk hebben. Daarom  ben ik onze lieve HEER heel dankbaar dat ik gezond ben!

Ik wens u allen mooie feestdagen, dat al uw dromen en wensen uitkomen in 2018. Bijna alles wat u doet is onbelangrijk, maar het is erg belangrijk dat u het doet (Gandhi). Namasté.

 

 

Frank Kanhai

Frank Kanhai, medewerker studiezaal van het Nationaal Archief Den Haag komt in zijn werk vele levensverhalen tegen in de archieven. Hierover schrijft hij voor Dreamz World met soms een wijziging van een naam of plaats omwille van de privacy.

Geen Commentaar

Plaats een Reactie

X