Milan Award 2018

En de Award gaat naar….

Elk maand mag ik een column schrijven in Dreamz. Je gaat nadenken waar zal ik deze keer over schrijven? En toen wist ik het. Mijn column schrijf ik voor een mooi mens. Een persoonlijkheid, een man die ik heel erg waardeer omdat hij heel sociaal is. Altijd positief, een man met een mooie glimlach die je uit duizenden herkent.

Hartelijk gefeliciteerd Gobind Ramkalup met uw Milan Summer Award. Elk jaar wordt de Man/Vrouw Milan Summer Award uitgereikt. Deze stimuleringsprijs wordt toegekend aan personen die uitmuntend ondernemerschap hebben getoond en met hun betrokkenheid op sociale of culturele wijze een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de gemeenschap. De winnaars worden gekozen door het bestuur van de Stichting Milan Summer Festival en volgens mij een commissie uit de Hindostaanse gemeenschap. Wat was ik blij en trots toen ik bij het Milan Plaza-tent in het Zuiderpark Den Haag stond en hoorde dat deze mooie prijs uitgereikt zou worden aan Gobind Ramkalup.

Lieve Dreamz-lezers, dat u elke maand mijn verhaal in Dreamz leest komt door Gobind . Een man die heel veel jaren jonger is dan mij, een man die in een paar woorden en met een mooie glimlach je motiveert om iets te doen. Je de kans en het vertrouwen geeft. Ik kende de krant Dreamz World al vanaf het begin. Elke maand ga ik naar de bekende winkels om Dreamz World op te halen en de mooie verhalen te lezen. Ik bewonderde het en vroeg mij steeds af hoe is het mogelijk dat mensen elke maand een column kunnen schrijven? Waar halen zij de verhalen vandaan? Hoe komen zij op onderwerpen? Diep in mijn hart droomde en wilde ik ook schrijven omdat ik lezen en schrijven leuk vind. Ik dacht “Dat zal mij nooit lukken om in een mooie krant als Dreamz World te schrijven”. Ik zal nooit vergeten dat ik Gobind en Sharida van Dreamz World jaren geleden bij een evenement tegen kwam. Zij stonden daar met een stand van Dreamz World en ik had een stand met historische foto’s uit Suriname. Daar sprak Gobind mij aan en ik vertelde hem dat ik het leuk vind om te schrijven en dat ik een Dreamz World-lezer was. Vertelde hem dat ik op mijn Facebook korte verhalen schrijf. Ik werd Facebookvriend van Gobind en Sharida. Zo kreeg ik van hun de kans om in hun mooie krant Dreamz World te schrijven.

Doorzetten en niet opgeven en geloven in je zelf… dat leer ik steeds van Gobind: “Schrijf uit je hart Frank, schrijf zoals je bent, maakt niet uit of je een keer een taalfout maakt. Gaat om het verhaal. Om de boodschap die je wilt over brengen. Maakt niet uit dat je een MAVO-diploma hebt. Probeer het maar, je verhalen op je Facebook zijn leuk”. Door het schrijven in Dreamz kom ik vaak mensen tegen die tegen mij zeggen “Dus jij bent Frank. Ik heb uw verhaal gelezen in Dreamz”. Ik kom heel veel ouderen tegen die de moeite nemen om elke maand naar de bekende winkels te gaan om Dreamz World op te halen om te lezen. Dat doen zij elke maand en meer dan tien jaar lang.

Ik werk al 30 jaar bij Het Nationaal Archief en dan merk je dat elke gemeenschap op zoek is naar zijn geschiedenis. Op zoek naar verhalen over zijn eigen land van herkomst. Heel vaak is er over ons geschreven en jammer genoeg niet door onszelf. Daarom ben ik blij dat er een krant als Dreamz World bestaat. Ben ik blij dat er mensen als Gobind Ramkalup bestaan. Ondernemers die onbaatzuchtig iets doen. Ik zie vaak dat er kranten verschijnen met de mooiste vormgeving, het mooiste papier gebruiken, met de mooiste kleuren. Met heel veel publiciteit worden ze in onze gemeenschap gepresenteerd en na een tijdje bestaan ze niet meer. Ik ben trots en blij dat ik in Dreamz World mag schrijven. Dank Gobind Ramkalup… u bent heel simpel, eenvoudig, maar een man met een hart van Goud. U gelooft in uzelf maar u gelooft ook in anderen en geeft ook anderen een kans. Dank Gobind voor alles en dat ik u ken. Elke maand leest ik Dreamz World voor aan mijn moeder van 89 jaar. Beste Gobind, de Milan Summer Award heeft u DIK verdiend. Ik wens u en uw lieve vrouw en uw team heel veel succes.

“’Wie smaak vindt in het lezen van goede boeken, is bij machte om de eenzaamheid te dragen, waar dan ook en met groot gemak” (Mahatma Gandhi).

 

Foto: uitreiking Award van Gobind (foto is gemaakt door Waldo Koendjbiharie)

Frank Kanhai

Frank Kanhai, medewerker studiezaal van het Nationaal Archief Den Haag komt in zijn werk vele levensverhalen tegen in de archieven. Hierover schrijft hij voor Dreamz World met soms een wijziging van een naam of plaats omwille van de privacy.

Geen Commentaar

Plaats een Reactie

X