INDIA…here we come

Over 2 weken is het zover: dan vlieg ik met onze oudste zoon naar India. Dit staat al heel lang op mijn bucketlist en het ziet er naar uit dat ik deze binnenkort ook kan afvinken. We gaan daar een stukje geschiedenis opzoeken: kijken waar onze voorouders vandaan komen in India. En we gaan de Holi viering meemaken. Op 1 maart vertrekken we. Ik vind het heel erg spannend, want ik ben nog nooit in het “echte” India geweest. Wel een weekje vakantie gevierd in Goa en ook vakantie gevierd in Sri Lanka. Maar nog nooit het echte India.

Het was nog even onzeker of ik de reis naar India wel zou kunnen maken. Begin dit jaar werd ik opgenomen in het ziekenhuis, omdat mijn leverwaardes en bloeduitslagen niet goed waren. Daarna kreeg ik dagenlang koorts en was uitgeput en heb vooral veel geslapen. Inmiddels gaat het steeds beter en zien de bloeduitslagen er gelukkig beter uit.

Ik ben me nu vooral aan het inlezen over India. Wat moet ik meenemen, welke kleding, wat moet ik zeker gaan zien, wat kan ik verwachten. Sowieso bereid ik me altijd zo goed mogelijk voor als we ergens op vakantie gaan. Maar al lezend over India kwam ik vooral de volgende zin tegen: “…of je wordt verliefd op India of je krijgt een shock van India. Het is druk en vies en de “Delhi Belly” (reizigersdiaree) is bijna niet te voorkomen”. Okee…ik lees me wel in en neem het mee, maar ik laat het over me heen komen en zie wel zelf hoe India is.

Wat ik zeker mee moet nemen zijn oordopjes (er is overal lawaai in India), een rol toiletpapier (niet overal hebben ze toiletpapier), desinfectant en vochtige doekjes (om je handen te reinigen als er geen water in de buurt is) en goede schoenen. Liefst instappers zonder veters die je makkelijk aan en uit kunt doen. Ik heb 2 paar instappers bij de Primark gehaald.

De kleding die ik heb aangeschaft: een lange jurk met lange mouwen, deze wordt aangeraden, alsook shirts/tunieken/bloesjes met lange mouwen tegen de felle zon en ook die over je billen vallen. Ook omdat India een vrij conservatief land is. Een sjaal is handig om altijd mee te nemen voor als je een tempel gaat bezoeken of om je blote armen te beschermen. Ook een hoed tegen de felle zon en skinny jeans zijn altijd goed. Dat is voor de eerste dagen, de rest van de kleding haal ik daar wel.

Omdat we in de eerste 6 dagen, 2x een binnenlandse vlucht gaan maken, moet ik alles in een klein koffertje van max 12 kilo pakken die als handbagage mee mag. Dat is alvast een uitdaging voor mij. Maar als het allemaal niet past in de handbagage dan is het maar niet anders en moet er ook maar een grote koffer mee. Er moet nl ook wat (opname)apparatuur mee.

Het doel van ons bezoek aan India is om onze roots op te zoeken en te filmen. Om te kijken waar onze voorouders vandaan kwamen uit India en we gaan iemand volgen die daar zijn familie heeft teruggevonden (zijn voorouders waren naar Suriname als contractarbeider en daarna zijn ze weer terug gegaan naar India en hij heeft ze uiteindelijk daar weer gevonden). Hoe bijzonder! Verder gaan we de Holiviering daar meemaken (het Kleurenfeest) en op 15 maart ben ik jarig en dan vier ik oa ook mijn verjaardag in India.

Om me voor te bereiden op de “Delhi Belly” ben ik begonnen met probiotica in te nemen. Namelijk elke dag een flesje Yakult. Ik hoop dan op een gezonde darmflora en dat mijn darmen niet van slag raken door het gekruide eten of de warmte of onhygienische toestanden en mocht ik wel de Delhi Belly oplopen dat het dan snel overgaat. Het kraanwater daar is niet drinkbaar voor ons, dus ook ijsblokjes zijn uit den boze, geen salades, liefst ook geen vlees. Maar in India heb je voldoende vegetarisch eten. Fruit dien je eerst te wassen en te schillen als je het wil eten.

We vliegen met Etihad van Amsterdam naar Abu Dhabi, daar maken we we een overstap en vliegen dan met Etihad door naar Mumbai. Ben jij al in India geweest en wat vond jij er van? Heb jij nog tips voor onze India reis? Door middel van deze blog neem ik je mee op reis door India. Ga je ons volgen? Tot gauw.

 

 

 

 

 

 

 

 

Dreamz around the World

Mijn blogs zullen voornamelijk gaan over gezondheid en reizen. Ik hou van reizen met mijn gezin. Hobbies: bakken, lezen, bioscoopje pakken, theaters bezoeken, evenementen bijwonen, lekker eten. Om in shape en conditie te blijven en voor mijn gezondheid doe ik aan kickboksen en rennen. Ik ben het liefst in goed gezelschap met positieve, vriendelijke en gezellige mensen.

Geen Commentaar

Plaats een Reactie

X