Let’s run!

Zo dit is mijn eerste blog en ik laat jullie gelijk kennismaken met iets wat ik niet graag doe, maar als ik het heb gedaan, ben ik zo blij dat ik het heb gedaan. Namelijk rennen. Het is een jaar of 2 begonnen. Ik was begonnen met sporten omdat ik zo niet lekker in mijn vel zat. Vond mezelf te dik, niet gezond, niet gewaardeerd, nutteloos en moe. In plaats van mezelf nog depressiever te maken, moest ik mezelf een schop onder mijn kont geven en een uitlaatklep vinden en dat vond ik: Ik gaf me op bij de Punchclub, een Kickboksschool voor vrouwen. Het is geen theekransje daar mocht je denken. Er wordt serieus en hard getraind en sparren doe ik niet, maar wel kickbokstraining op de zak en oefeningen voor je conditie en spieren. Ik train er nu goed 2 jaar en natuurlijk ben ik er wel eens weken uit geweest door vakantie of door een blessure.

kickandpunch

Toen ik net begon met trainen, kreeg ik na 2 maanden last van mijn schouder; ontstoken zo pijnlijk. Waarschijnlijk omdat ik eens eindelijk mijn spieren in mijn armen ging gebruiken en zodoende overbelaste en te fanatiek en zo vaak als ik kon de lessen wilde volgen. Ik kreeg voor mijn onstoken schouder twee prikken. Dat zou moeten helpen om het te genezen, maar helaas…Het heeft 2 volle weken geduurd voordat het over was. Al die tijd voelde ik me beroerd en een ontstoken schouder is niet fijn, je kunt gewoon 1 arm niet gebruiken en de pijn straalt ook uit naar je nek en hoofd. Een verkeerde beweging of een aanraking op de pijnlijke schouder en je vergaat van de pijn. Daarna zocht ik naar een alternatief voor het sporten wat ik wel vaker kon doen naast de punchlessen en rennen leek me een goede optie om mijn conditie op te bouwen. In het begin rende ik gewoon. Ik had mijn sportschoenen, een joggingsbroek en jack aan, haar in een staart en daar ging ik. Het ging beter dan ik had gedacht, ook door de punchtraning. Ik moest wel om de zoveel meters stoppen om naar lucht te happen. Ik deed een eeuwigheid over mijn 5 kilometer, maar ik maakte het wel af. Zo begon mijn avontuur in het rennen. Als je wilt rennen heb je niet zoveel nodig, eigenlijk alleen je sportschoenen. Vandaag wil ik met jullie delen wat je nodig kunt hebben om het rennen leuker en makkelijker te maken. Daar kwam ik ook gaandeweg achter.

Wat je nog meer nodig kunt hebben bij het rennen:
* Goede lichte sportschoenen
* Een lekker (warm) jack (dat zorgt dat je zelfs in de winter met plezier rent)
* Een goede legging die goed op zijn plek blijft zitten zonder dat je het bij het rennen elke keer hoeft op te hijsen.
* Een goede sportbeha
* Goede oortjes die niet om de haverklap uit je oren vallen tijdens het rennen. Ik heb  die van Philips die om je oorschelp gaat, superfijn.
* Een muts voor in de winter of een petje als je in het bos rent
* Lekkere muziek of motivatie speeches die je opzet tijdens het rennen, Ik heb Spotify en heb mijn eigen playlists voor het rennen aangemaakt.
* Een sportarmband voor je telefoon (zo’n telefoonhouder voor om je arm) als je geen zakken hebt om je telefoon in te doen
* Een app op je telefoon die bijhoudt hoeveel je hebt gerend. Ik gebruik Runkeeper. Dat is voor mij een ideale app. Deze app is gratis, maar als je het aanschaft krijg je veel meer opties erbij. Je kunt ook anderen toevoegen aan de app. Mijn broer gebruikt ook Runkeeper en voor mij was dat net een extra stimulans om net wat harder of nog wat langer en fanatieker te rennen. Want ik wilde natuurlijk niet onderdoen voor hem.

Na elke keer de 5k vol te maken werd mijn nieuwe streven om 5 km in 30 minuten te doen. Voor mezelf moest ik een doel hebben. Ik kwam steeds dichterbij en ik heb na een paar maanden 5 km in 36 minuten kunnen lopen. Het was altijd een crime om die deur uit te lopen en te beginnen, maar elke keer als ik klaar was gaf het me zoveel voldoening. Het was een kick toen ik 6 km uitliep zonder ook maar een keer te stoppen om op adem te komen. Ik heb mijn doel nog niet gehaald (5 km in 30 minuten) en inmiddels ben ik vanaf mei niet meer gaan rennen. In de tussentijd heb ik wel een maand mezelf een ander doel gesteld: nl 14.000 stappen op een dag doen. Die heb ik wel glansrijk gehaald. Maar daarover in een andere blog meer.

Dreamz around the World

Mijn blogs zullen voornamelijk gaan over gezondheid en reizen. Ik hou van reizen met mijn gezin. Hobbies: bakken, lezen, bioscoopje pakken, theaters bezoeken, evenementen bijwonen, lekker eten. Om in shape en conditie te blijven en voor mijn gezondheid doe ik aan kickboksen en rennen. Ik ben het liefst in goed gezelschap met positieve, vriendelijke en gezellige mensen.

Geen Commentaar

Plaats een Reactie

X