Manai ka Boli? – Wat zullen andere mensen zeggen? deel 6

Toen ik was weggelopen van huis werd ik in een kindertehuis geplaatst. Na een jaar in het kindertehuis verbleven te hebben, ging ik weer terug naar huis. Ik kon vanaf dat ik weer thuis kwam helemaal niet meer met mijn ouders praten Mijn vader sprak helemaal niet meer met mij en mijn moeder dacht “Ik hou gewoon mijn mond, ik negeer het en dan is het ook nooit gebeurd”. Mijn broer ging gewoon verder met de incest.

Dit is het waargebeurde verhaal van Soesie, vertelt vanuit haar perspectief. Een verhaal over incest, lichamelijke en geestelijke mishandeling en wat heel erg speelt in de hindoestaanse gezinnen: Manai ka Bolie – Wat zullen de andere mensen wel niet denken! We hangen de vuile was niet buiten, want dan krijgen we een slechte naam en gaan mensen over ons praten. Soesie is gaan praten, omdat zoveel jaren later het trauma wat ze heeft meegemaakt weer naar boven komt. Ze heeft nu daarvoor professionele hulp heeft gezocht. Ze hoopt met haar verhaal anderen die iets soortgelijks hebben meegemaakt of meemaken te kunnen helpen.

Zoekt u hulp? Neem contact op met uw huisarts, deze verwijst u verder. Anoniem kunt u uw verhaal vertellen via de luisterlijn, 088 0767000 (gratis).

Redactie

Geen Commentaar

Plaats een Reactie

X