Manai ka Boli? – Wat zullen andere mensen zeggen? deel 4 & 5

We zijn inmiddels verhuisd naar een eengezinswoning en mijn broer die een zwangere vriendin had, is bevallen van een zoon. Hij woont met zijn vriendin en zoon in Rotterdam en in het weekend komen bij ons thuis. Wanneer mijn broer niet naar ons komt dan gaan wij naar hen in Rotterdam. Als ze bij ons komen, blijven ze slapen. Ik merk dat er niks verandert is. Mijn broer komt nog steeds naar mijn kamer en kruipt naakt in bed bij mij. Ik blijf dan stil liggen en hoop dan dat hij weggaat. Soms doe ik alsof ik niet kan ademhalen of houd ik mijn adem in. Ik deed dan alsof ik dood was. Rond mijn 17e jaar is dit nog steeds gaande.

Vanaf de mei editie van Dreamz World vertelt de 58-jarige Soesie maandelijks een deel van haar persoonlijke verhaal. Soesie heeft van meerdere personen het advies gekregen om haar verhaal te delen, zodat ze anderen laat weten dat ze niet alleen zijn. Door het delen van haar verhaal hoopt Soesie mensen, die in dezelfde positie verkeren, te laten weten dat het niet verkeerd is om externe hulp te zoeken en te praten over zaken waar je zelf niet meer uitkomt. Soesie wil meegeven dat hulp altijd beschikbaar is, je dient er alleen open voor te staan. Het leidt tot nieuwe inzichten. De krancht om aan jezelf te werken, komt dan vanzelf.

Redactie

Geen Commentaar

Plaats een Reactie

X