Manai ka Boli? – Wat zullen andere mensen zeggen? deel 3

Het persoonlijke verhaal van Soesie

In april 1974 kom ik samen met mijn vier broertjes, zusje en moeder aan in een ijskoude Nederland. Mijn twee oudere broers blijven in Suriname achter. Mijn vader is al een jaar eerder alleen naar Nederland vertrokken en hij werkt bij Mercedes Benz. Samen met mijn moeder, broertjes en zusje trekken we in bij familie waar mijn vader al woont. We hebben één slaapkamer waar mijn broertjes, zusje en ik in slapen. Mijn ouders slapen volgens mij in de woonkamer naast ons. Ik merk dat het feesten en drinken in Nederland doorgaat, net als in Suriname. Elke avond na het werken wordt er gekookt, gefeest, gedronken en gezongen. Familieleden die komen feesten, blijven na het feesten bij ons slapen.

Vanaf de mei editie van Dreamz World vertelt de 58-jarige Soesie maandelijks een deel van haar persoonlijke verhaal. Soesie heeft van meerdere personen het advies gekregen om haar verhaal te delen, zodat ze anderen laat weten dat ze niet alleen zijn. Door het delen van haar verhaal hoopt Soesie mensen, die in dezelfde positie verkeren, te laten weten dat het niet verkeerd is om externe hulp te zoeken en te praten over zaken waar je zelf niet meer uitkomt. Soesie wil meegeven dat hulp altijd beschikbaar is, je dient er alleen open voor te staan. Het leidt tot nieuwe inzichten. De krancht om aan jezelf te werken, komt dan vanzelf.

Redactie

Geen Commentaar

Plaats een Reactie

X