Manai ka Boli? – Wat zullen andere mensen zeggen? deel 2

Het persoonlijke verhaal van Soesie

Ik begin mijn verhaal vanaf mijn achtste levensjaar in Nickerie, Suriname alwaar ik geboren ben. We zijn een groot gezin met zes broers, een zusje en mijn ouders. Wat mij bijstaat uit deze periode in mijn leven is, dat we alleen, mijn broers en zus, lopend naar school gingen. Alleen op belangrijke dagen, zoals de dagen dat we ons rapport kregen, werden we gebracht en gehaald. Mijn vader werkte veel op het rijstveld en op de markt. Mijn moeder was huisvrouw. Ze was elke dag druk met koken of schoonmaken van het huis. Mijn twee oudere broers, zorgden voor mijn andere broers, mijn zusje en mij. Voor mijn gevoel was het elke avondfeest bij ons thuis. Er werd veel gedronken, gegeten, gedanst en gezongen.

Vanaf de mei editie van Dreamz World vertelt de 58-jarige Soesie maandelijks een deel van haar persoonlijke verhaal. Soesie heeft van meerdere personen het advies gekregen om haar verhaal te delen, zodat ze anderen laat weten dat ze niet alleen zijn. Door het delen van haar verhaal hoopt Soesie mensen, die in dezelfde positie verkeren, te laten weten dat het niet verkeerd is om externe hulp te zoeken en te praten over zaken waar je zelf niet meer uitkomt. Soesie wil meegeven dat hulp altijd beschikbaar is, je dient er alleen open voor te staan. Het leidt tot nieuwe inzichten. De kracht om aan jezelf te werken komt dan vanzelf.

Redactie

Geen Commentaar

Plaats een Reactie

X