Naddja uit The Bachelor

Naddja is een ontwapenende, sterke en lieve vrouw die weet wat ze wil

Wat als een grap begon voor Naddja en haar vriendinnen, heeft geleid tot deelname aan een tv-programma. Sinds eind november vorig jaar tot eind januari was de ontwapenende, sterke en lieve Naddja ten Haam wekelijks in ‘De Bachelor’ op NET5 te bewonderen. Hierin was te zien hoe ze op haar eigen manier en door zichzelf te blijven indruk wist te maken. In haar dagelijkse leven runt ze samen met haar moeder een sportschool en heeft ze ook nog een schoonheidssalon voor wimperextensions. De sportieve en drukke dame weet wat ze wil en laat zich graag verrassen!

De 28-jarige Naddja ten Haam is geboren in Zwitserland en heeft een Surinaams-Hindoestaanse moeder en een Nederlandse vader. Ze heeft een zusje Kaiya (25) en een broertje Noah (26) en woont momenteel in Maartensdijk alwaar ze samen met haar moeder hun sportschool It’s Sport runt. ‘Ik heb een erg goede band met mijn broertje en zusje, we kunnen het goed met elkaar vinden’ vertelt Naddja met een lach. Naast de sportschool heeft ze ook een eigen schoonheidssalon. ‘Ongeveer twee jaar geleden ging de gezondheid van mijn moeder een beetje achteruit, waarop ik besloot haar meer te helpen met de sportschool en mijn activiteiten in de schoonheidssalon op een laag pitje te zetten. Ik vind het superleuk wat ik nu doe, maar ik weet niet hoe lang ik dit nog ga doen. It’s Sport is een kleinschalige sportschool waar we alles zelf doen van administratie tot schoonmaak. Ikzelf geef Zumba lessen en val in voor de lessen Steps, Bodyshape, Let’s Burn Some Calories en Jumping in combinatie met Hoolahoop’, vertelt Naddja.

In haar vrije tijd maakt Naddja graag tripjes met haar vriendinnen. ‘Ik vind het fijn om iemand om me heen te hebben tegen wie ik kan aankletsen. Soms pakken we dan de auto en rijden we ergens heen. Verder vind ik het leuk om drankjes te doen samen met mijn vriendinnen of een terrasje te pakken. En je kan me s ’nachts wakker maken voor chocola en vakantie. Ik houd van verrassingen, en ben er dol op, je kan me met alles verrassen! Ik ben ook vaak alleen op reis geweest. Ik ben bijvoorbeeld meerdere keren alleen naar Griekenland geweest. Dat begon al op mijn zeventiende, toen ging ik voor het eerst alleen naar Griekenland, Athene voor een taalcursus. Daar heb ik een maand op school gezeten en van alles meegemaakt, ik vond het zo gaaf, de taal was zo mooi en die letters, de cultuur en geschiedenis. Alles viel in één, ik raakte een beetje Griekofiel, dus ging ik elk jaar terug naar Griekenland. Ik ging er dan zomers heen en werkte er in hotels, restaurants of bars’, aldus Naddja.

‘Mijn passie is sporten, maar het heeft wel heel lang geduurd hoor voordat ik sporten mijn passie kon noemen. Het begon voor mij als een must want ik was elke dag in de sportschool voor mijn werk. In het begin vond ik het niet zo leuk en vond ik het lastig om mezelf te motiveren. Maar op een gegeven moment raakt je lichaam eraan gewend om te sporten en wordt het een lifestyle. In het begin at ik elke dag gewoon normaal, maar gaandeweg ga je naast het sporten ook opletten wat je eet en zodra je helemaal in de vibe zit, ga je ook kijken wat goed en gezond voor je lichaam is. En wanneer je je er eenmaal helemaal in verdiept hebt kom je er ook niet makkelijk uit. Tijdens vakanties let ik natuurlijk niet op wat ik eet, vakantie is vakantie en dan eet ik alles wat ik lekker vind. Maar als mijn broek strakker gaat zitten minder ik een beetje en zodra ik weer terug in Nederland ben begin ik weer aan mijn normale routine’ zegt Naddja.

Naddja is een mooie kritische vrouw die weet wat ze wil. ‘Als ik eenmaal iemand heb ontmoet die het voor mij is, dan geef ik echt alles, méér dan ik zelf heb. Maar ik wil er natuurlijk ook wat voor terug! Heel veel liefde, een beetje begrip en eindeloze passie. Ik wil graag een serieuze relatie met iemand waarmee ik ook lekker gek kan doen, anders overleef ik het niet. Als ik terug kijk naar het type man waar ik in het verleden een relatie mee heb gehad, heb ik niet een specifiek type man waar ik op val qua uiterlijk. Ik weet wel wat ik zoek in een man en dat is dat hij sterk moet zijn, hij moet weten wat hij wil, ambitieus zijn en daar bedoel ik dan niet mee dat hij rijk moet zijn of dat hij het helemaal voor elkaar heeft, maar hij moet wel de wil hebben om zijn doel te bereiken. Dat heb ik ook. Ik zoek vuur in een man, niet dat we elke avond op de bank zitten, hij aan de ene kant ik aan de andere kant en dan zeggen: “Oh leuke film he lieffie” en dan vervolgens een uur later de een afscheid van de ander neemt en zegt: “Ok ik ga nu naar bed” waarop de ander zegt: “Prima slaap lekker ik kom later wel”. Nee, dat is niet wat ik zoek. Ik heb nog nooit met iemand samengewoond, ben ook nooit ten huwelijk gevraagd en heb ook geen kinderen. Zover is het tot nu toe nog niet gekomen. In het begin is alles leuk maar in de loop van mijn vorige relaties is het uiteindelijk toch steeds doodgelopen, einde oefening’ zegt Naddja lachend.

‘Ik knap erop af wanneer een man mij als een gewoonte gaat zien, en dat is misschien normaal wanneer je tien jaar samen bent. Maar dat is niet wat ik wil, je moet er samen voor zorgen dat het spannend blijft in een relatie. De passie behouden. Ik organiseer graag leuke dingen om samen te doen, bijvoorbeeld uitjes. Maar het moet wél van twee kanten komen, ik wil ook een keer verrast worden!’ zegt Naddja.

‘In het verleden ben ik vaak de verkeerde mensen tegengekomen. Je gaat van iemand houden en toch weet je: Dit is niet goed. Dan moet je voor jezelf een keuze gaan maken, laat ik me zo behandelen of niet. Nou die keuze maak ik snel, dat laat ik niet toe. In de loop der jaren word je daar sterker en scherper in. Je krijgt meer mensenkennis. In mijn leven heb ik in bepaalde situaties gezeten waar ik zelf uit heb moeten komen, en die hebben mij tot de persoon gemaakt die ik nu ben. Ik ben nog steeds een heel lief meisje, maar wel met een scherp randje uit zelf bescherming, ik weet nu wat ik wil en wat niet’, vertelt Naddja zelfverzekerd.

Net als elke Surinamer, houdt Naddja ook van lekker eten. ‘Ik houd van de Aziatische en Surinaamse keuken, alles met rijst en roti vind ik lekker en zelf kan ik ook goed koken. Maar mijn lievelingseten is kaas’ zegt ze lachend. Vervolgens vertelt Naddja hoe haar ‘Bachelor’ avontuur begonnen is en hoe ze die periode ervaren heeft. Op een doodgewone dag in juli vorig jaar was Naddja met drie vriendinnen aan het Whatsappen in haar vriendinnen groepsapp waarin één van haar vriendinnen een screenshot stuurt van de oproep die op Facebook geplaatst was om deelneemsters voor het programma te werven. In de oproep stond dat een avontuurlijke en sportieve man op zoek was naar een sportieve en spontane vrouw. ‘Zijn foto was niet gepubliceerd. We vonden het wel een grappig idee om hier aan mee te doen, we waren immers allen vrijgezel. Toen het erop aan kwam dacht ik wel even van ‘Ja daag, doe even normaal’ dit ga ik toch niet écht doen? Een paar uur later kreeg ik een berichtje van een andere vriendin: Nad, dit moet je echt doen, dat is leuk! Ik durfde het eigenlijk niet, maar zoveel mensen hadden mij getagd op Facebook bij die oproep, dat ik dacht, waarom ook niet? Laten we ons allemaal inschrijven, met de eindstand dat ik de enige was die zich daadwerkelijk had ingeschreven. Ik had hele stomme antwoorden gegeven. Bijvoorbeeld op de vraag ”Hoe versier jij een man?” was mijn antwoord: Met mijn paperclip verzameling, met de gedachte dat ik toch nooit uitgekozen zou worden tussen al die vrouwen. Tot mijn grootste verbazing werd ik al vrij snel gebeld en mocht ik naar de casting komen. Na de casting werd mij verteld dat ik een leuke vrouw ben en ik er rekening mee moest houden dat ik terug gebeld zou kunnen worden. Nog steeds dacht ik: Zoveel vrouwen die zich inschrijven, waarom zouden ze mij en mijn paperclip verzameling kiezen?’ verteld Naddja. ‘Toen ik in Nepal op vakantie was, werd ik ineens gebeld. Degene aan de andere kant van de lijn zei: “ik heb nieuws, je zit in de casting!”. Ik zeg wááát?! Niet!!! Toen ik eenmaal ophing, snapte ik er niks van. Het duurde even voordat het tot me doordrong. Na mijn terugkomst in Nederland begonnen de eerste opnames al heel snel. Wie de Bachelor was, was nog steeds onduidelijk. Het was zo ontiegelijk spannend allemaal’ vertelt Naddja.

‘Wat begon als een grapje en wat het toendertijd nog steeds was, zette ik gewoon door. Ik dacht ik zie het wel, misschien is die vent wel helemaal niet leuk en dan ben ik zo weer weg. Tijdens de eerste opnames stapte ik in de auto om hem te ontmoeten. Er ging van alles door me heen en dacht nog: Nad, je kan nu nog uitstappen! Eenmaal aangekomen bij de setting stapte ik uit en liep ik richting de Bachelor. Toen ik hem voor het eerst zag vond ik hem gelijk al erg knap en dacht ‘hmm oké’. Goedgekeurd. Ik vond hem al snel erg leuk en interessant. Ik kreeg de allereerste roos van hem, de eerste weggegeven roos in het programma. Daar was ik oprecht super blij mee en ik voelde me echt vereerd.

‘Hierna vertrokken we al gauw met alle dames naar Griekenland voor de rest van de opnames van het programma. Tijdens mijn deelname aan het programma de Bachelor heb ik veel dingen meegemaakt. Ik ben altijd mezelf gebleven en hield me vast aan mijn standpunt what you see is what you get, ik ga me niet anders voordoen. Zo ben ik, ik weet wie ik ben. Take it or leave it. Ik heb momenten gehad dat ik het heel moeilijk heb gehad tijdens het programma, maar gelukkig had ik een maatje Stephanie, met haar heb ik een lange tijd een kamer gedeeld. Zij was echt mijn beste vriendin daar en zonder haar zou ik het veel zwaarder hebben gehad. Mede door haar ben ik sterk gebleven op Skyros. Stephanie is een hele positieve, lieve en oprechte vrouw waar ik elke avond een urenlange aftertalk mee had. Ze is een groot onderdeel van mijn Bachelor avontuur! Daarnaast heb ik ook nog intensief contact met twee andere dames die ook meegedaan hebben aan het programma’.

‘De levensles die ik overgehouden heb na mijn deelname aan de bachelor is om altijd bij mezelf te blijven. Dat heb ik altijd al gedaan en zal ik altijd blijven doen. Mijn deelname heeft wel effect op mijn leven gehad, ik heb op Skyros zoveel meegemaakt in een korte tijdsperiode wat ik nooit meegemaakt zou hebben als ik niet meegedaan zou hebben. Nu ik terug ben, denk ik er nog veel aan terug en ben ik er onbewust nog veel mee bezig. Het heeft zeker dagelijks effect op mij, in positieve zin. Als ik bijvoorbeeld boodschappen ga doen, herkennen mensen me, en voegen mensen mij toe op social media’, aldus Naddja.

‘Mijn doelen? ‘Op dit moment is mijn doel om de sportschool nog beter te laten lopen. Waar ik mijzelf over 10 jaar zie dat weet ik niet. Ik ben erg impulsief, vaak word ik wakker met nieuwe ideeën en nieuwe inzichten waarvan ik denk, ”Dit is het” en dan is dat mijn nieuwe doel. Ik wil dit jaar ook nog een mooie reis maken, het liefst in Azië, omdat ik erg van de Aziatische keuken houd en de verschillende culturen. Mijn droom is om een hotel of appartementencomplex te ontwerpen en te laten bouwen in een warm land, bijvoorbeeld op het stukje grond dat ik heb op Thassos, het noordelijkste eiland van Griekenland. Je werkt dan wel hard maar de omgeving daar geeft je toch het gevoel van ultieme vrijheid. Het is een prachtig stuk grond vol olijfbomen, gelegen op een heuvel waarvandaan je uitzicht hebt op het kleine dorpje Limenaria, dat aan zee ligt. Het lijkt me zo gaaf om op zo’n mooie locatie mijn oude jaren door te brengen’ vertelt Naddja met een glimlach.

Soenita Soebedar

 

Soenita Soebedar

Hallo! Welkom op mijn blogpagina. Hier zullen mijn artikelen gepubliceerd worden die ik geschreven heb voor Dreamz World. De artikelen gaan over uiteenlopende onderwerpen die ik op dat moment interessant vind. Van een interview met een zanger tot aan een reisbeschrijving van een van mijn laatste trips. Heel veel leesplezier, liefs Soenita ;-)

Geen Commentaar

Plaats een Reactie

X