Nederland heeft nu een eigen Reggeaton artiest, Dominick!

Latin muziek bestormt de Nederlandse Top 40 in rap tempo en iedereen kent de internationale Latin sterren Daddy Yankee, Don Omar, Romeo Santos, J.Balvin, Maluma, Nicky Jam, Shakira en vele anderen. Er zijn momenteel verschillende Nederlandse Latin artiesten bezig met het maken van muziek. En Dreamz World sprak met een van de opkomende Latin artiesten die actief is in Nederland, Dominick. Hij heeft in juni zijn debuutnummer ‘Vamonos’ uitgebracht en heeft nu al wereldwijd fans die dol zijn op zijn nummer.

Dominick is een Reggeaton artiest met Dominicaanse roots. Op zijn geboorte eiland Dominicaans Republiek wordt er veel waarde gehecht aan muziek en dans. Het is dan ook niet verwonderlijk dat hij al op jonge leeftijd actief is begonnen met zingen. Dominick heeft al vele zangjaren achter de rug en presenteerde vol trots in juni zijn debuutnummer ‘Vamonos’ dat geproduceerd is door MB Ghettoflow. Met ‘Vamonos’ heeft Dominick het startsein afgegeven van zijn publiekelijke internationale muzikale carriére. Dominick heeft met zijn debuutnummer al wereldwijd harten verovert van vele fans in Argentinië, Amerika, Mexico, zijn thuisland Dominicaans Republiek en natuurlijk Nederland.

De debuutzanger is geboren in San Cristobal, een plaatsje in het zuiden van het eiland, Domincaans Republiek en op tienjarige leeftijd is hij met zijn familie vanuit zijn geboorteplaats San Cristobal verhuisd naar León in Spanje. Alwaar hij met zijn familie tot zijn begin jaren twintig gewoond heeft. Hij heeft een strenge Christelijke opvoeding gehad, waardoor hij niet veel tijd kon besteden aan zijn persoonlijke ontwikkeling.  Drie jaar geleden kwam hij voor werk naar Nederland en sindsdien woont hij gelukkig en vrij in Nederland met zijn broers en zussen. Zijn moeder is pastoor en woont nog in Spanje, Hij vertelt dat hij op jonge leeftijd begonnen is met zingen in de kerk. ‘Ik begon al heel jong met zingen in de kerk en ben ermee gestopt toen ik naar Nederland kwam. Het werd tijd voor iets nieuws, ik wilde experimenteren, daarom ben ik dit jaar begonnen met het maken van echte Latin muziek en mijn debuutnummer ‘Vamonos’ is daar de uitkomst van. Mijn moeder is ook erg trots op mij en ze steunt me dan ook in mijn muzikale carriére, ze stuurt zelf mijn nummer naar al haar vrienden en kennissen’, aldus Dominick.

Dominick’s voorbeelden uit de Latin muziekwereld zijn de Puertoricaanse zanger/rapper Bad Bunny en Bachata zanger Romeo Santos. Van kleins af aan luisterde hij naar Romeo Santos. ‘Ooit wil ik net zo groot worden net als hen’, vertelt Dominick stralend. In juli had Dominick zijn eerste live optreden, dat vond hij erg spannend. Hij vertelt dat men heel goed gereageerd heeft op zijn optreden en al gauw volgde meerdere optredens. Hij is erg blij dat het uitgaanspubliek heel enthousiast reageert op ‘Vamonos’, ook al kennen veel mensen zijn nummer nog niet, is het een vrolijke zomerse nummer die men al heel snel kan meezingen. Hij prijst zich dan ook gelukkig dat zijn optredens en zijn debuutnummer ‘Vamonos’ goed in de smaak valt bij een ieder die het hoort en meezingt.

‘Mijn droom is om ooit naar New York te gaan, daar gebeurd er van alles op muzikaal gebied, en de Latin community is daar immens groot, wanneer ik daar het publiek kan overtuigen van mijn muzikale talent dan ben ik binnen’, vertelt Dominick. De komende tijd gaat Dominick aan de slag met een officiële videoclip voor zijn nummer ‘Vamonos’ die in oktober gelanceerd zal worden. Daarna zullen nieuwe nummers snel volgen.  We gaan dit jaar meer van deze opkomende Latin artiest horen!

Houd Dominick via Instagram in de gaten https://www.instagram.com/imdominick25! Zo blijf je snel op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en kan je volgen wat we de komende tijd van hem kunnen verwachten.

Dit interview is mede mogelijk gemaakt door Ex-S Media

Soenita Soebedar

 

 

 

 

Soenita Soebedar

Hallo! Welkom op mijn blogpagina. Hier zullen mijn artikelen gepubliceerd worden die ik geschreven heb voor Dreamz World. De artikelen gaan over uiteenlopende onderwerpen die ik op dat moment interessant vind. Van een interview met een zanger tot aan een reisbeschrijving van een van mijn laatste trips. Heel veel leesplezier, liefs Soenita ;-)

Geen Commentaar

Plaats een Reactie

X