Nederlandse Bengaalse tijger Indroniel is dol op Suriname

Wat hebben Kishore Kumar, Norah Jones, Abhijeet, Alka Yagnik, Arijit Singh, Pritam, Shreya Ghoshal, Madhushree Bhattacharya en Indroniel Roy met elkaar gemeen? Ze hebben allen Bengaalse roots en een passie voor zang. Wij spraken Indroniel onlangs en hij vertelde ons hoe zijn zangcarrière tot stand is gekomen, waar zijn passie voor muziek vandaan komt, welke vragen hij het meest krijgt en wat hij graag in zijn vrije tijd doet naast het zingen. Hij vertelt hoe snel een nummer uitgebracht kan worden wanneer je met de juiste mensen samenwerkt. Ook geeft hij tips hoe je het beste kan starten met een zangcarrière.

De meeste mensen kennen Indroniel van zijn mooie Bollywood covers, het liefst zingt hij covers van zijn grote idool Kishore Kumar. De Bengaalse tijger die geboren is in Delft, is opgegroeid met Bollywoodmuziek en al op jonge leeftijd begon hij met zingen. Hij heeft zijn zangkunsten en zijn gevoel voor muziek niet van een vreemde, zijn vader speelde vroeger tabla en zong ook. Indroniel begon al op zesjarige leeftijd met optreden binnen de Nederlandse en Belgische Bengaalse gemeenschap, hij trad dan op tijdens één van de vele Bengaalse feesten waarbij muziek en dans centraal stonden en er natuurlijk ook gegeten en gedronken werd. Ook speelde Indroniel keyboard, hij heeft lessen gevolgd op een muziekschool. Hij speelde dan onder meer nummers van de films ‘Aashiqui’ en ‘Saajan’ op zijn keyboard. Ook heeft hij zijn vader op keyboard begeleid wanneer hij optrad.

‘Op mijn veertiende werd ik gevraagd om deel uit te maken van een jeugdformatie genaamd ‘Get Rhythm’. De beste vriend van mijn vader, Edo Sewnarain, was al manager van de band Indian Pearls en besloot daarnaast een jeugdband op te richten met zijn zoon Virin op drums en met mij als zanger. Helaas ging Get Rhythm na een aantal succesvolle jaren uit elkaar, daarna heb ik onder meer gezongen in Touché, Heat, The Indian Express en Eagle Musicians’, vertelt Indroniel. Momenteel maakt hij als gastzanger deel uit van de formatie Scream, na de zomer zal er een evaluatie plaatsvinden of deze samenwerking wordt voortgezet. Hiernaast heeft hij ook een eigen formatie genaamd ‘Indrajeet’. Met Indrajeet kan hij geboekt worden voor verjaardagen, bruiloften en moerans, maar dan in een kleine setting, zoals een huiskamer, mandir, tuin of kleine zaal.

In het begin van zijn zangcarrière heeft zijn vader hem wegwijs gemaakt, daarna heeft hij een Indiase guru gehad, de inmiddels overleden Mr. Kaustav Roy. Vervolgens heeft hij lessen gehad van een leerling van hem, Rishi Dhir. Hij heeft ook zanglessen gevolgd op een westerse muziekschool en dat doet hij nog steeds, want hij vindt dat hij nooit uitgeleerd is. Doordat hij al op jonge leeftijd is ontdekt, heeft hij niet meegedaan aan zangcompetities. Wel heeft hij een aantal keren in de jury gezeten bij lokale zangcompetities.

Indroniel heeft een fulltime baan en hij ziet zijn zangcarrière als een hobby. Naast zingen sport Indroniel graag, hij heeft vroeger getennist, gesquasht en gecricket, maar wegens tijdgebrek kon hij dit niet meer blijven doen. Daarom doet hij nu alleen aan zaalvoetbal en fitness om zo in vorm te blijven. Hij gaat binnenkort proberen tijd vrij te maken om het squashen weer op te pakken. Hij wil minimaal 3 keer per week sporten om zijn conditie op peil te houden en natuurlijk ook om fit te blijven. Doordat hij vier dagen doordeweeks werkt, kan hij zijn fulltime baan goed combineren met het zingen en heeft hij ook nog tijd om te sporten.
Wij vroegen Indroniel welk nummer hij nu het meest zingt. Hij zegt: ‘een van de meest gezongen liedjes van de laatste jaren is ‘London Thumakda’, want dat is een leuk dansnummer en slaat vaak aan. Het nummer ‘Tum Hi Ho’ blijft het ook goed doen en wordt regelmatig aangevraagd, bijvoorbeeld als openingsnummer op een huwelijk’.

Onlangs heeft hij ‘Tujhsa Haseen’ gelanceerd op Youtube, dit nummer komt origineel uit de jaren zeventig en hij heeft er een moderne zomerse draai aan gegeven. Hij zocht een dansbaar nummer en het liefst één van Kishore Kumar. Dit nummer had hij al een paar keer live gezongen, maar verder nooit uitgebracht, daarom kwam hij samen met Selecta Beats (Sanjay Autar) op het idee om dit nummer uit te brengen. Hij heeft al eerder samengewerkt met Selecta Beats. ‘In september 2015 waren we samen naar Suriname om op te treden en tijdens die tour bespraken we eventuele samenwerkingsmogelijkheden en toen heb ik in maart 2016 een cover van Kishore Kumar’s ‘Kyun Aise Dekha’ met hem uitgebracht, dat was onze eerste samenwerking. Selecta Beats is erg goed in het maken van beats voor up tempo nummers, daarom laat ik graag de beats voor dit soort nummers door hem maken. De release van Kyun Aise Dekha was alweer een jaar geleden, dus nu vonden we dat de tijd geschikt was om met een nieuwe cover te komen. Het proces van Tujhsa Haseen is vrij snel verlopen, in mei heb ik de vocals ingezongen en daarvoor heeft hij de muziek gemaakt. In juni hebben we de clip opgenomen en na een paar weken bewerken kon het nummer gelanceerd worden. In totaal heeft het hele proces ongeveer anderhalve maand in beslag genomen. Het voordeel van samenwerken met Selecta Beats is dat hij de muziek maakt, het nummer mixt en ook het camerawerk en het bewerken doet, dus hij doet in feite alles wat nodig is voor een clip. Daarom werk ik, maar ook andere zangers graag samen met hem’ zegt Indroniel.

Soenita Soebedar

Hallo! Welkom op mijn blogpagina. Hier zullen mijn artikelen gepubliceerd worden die ik geschreven heb voor Dreamz World. De artikelen gaan over uiteenlopende onderwerpen die ik op dat moment interessant vind. Van een interview met een zanger tot aan een reisbeschrijving van een van mijn laatste trips. Heel veel leesplezier, liefs Soenita ;-)

Geen Commentaar

Plaats een Reactie

X