Onze eerste dag in Mumbai, India

Na een lange vermoeiende vliegreis is het nu dan even tijd om bij te komen in het hotel. We verblijven in Hotel Emerald. Mijn ogen vallen steeds dicht, maar ik heb beloofd elke dag een stuk te bloggen. De vliegreis was wel okee, maar toch vermoeiend, dat heeft vooral te maken met de overstaptijd in Abu Dhabi. We kunnen een nieuwe stad toevoegen aan onze Bucket list: ooit nog eens de landen van de Verenigde Arabische Emiraten bezoeken.

Mumbai Airport is een groot en heel mooi airport. We hadden geen lange rijen bij de douane en visa formaliteiten. Dus dat was erg fijn. We werden opgehaald bij Mumbai Airport en naar ons hotel gebracht. Onderweg hebben we nog even geld gewisseld (1 euro is 79 rupees) en het huis van Bollywoodster Amitab Bachan “Jalsa” gefotografeerd. Toen we aankwamen bij ons hotel hebben we ingecheckt, de vermoeidheid van ons afgespoeld en stonden na anderhalf uur weer buiten om wat te gaan eten en om naar Juhu Beach te gaan.

Ons hotel ligt vlakbij Juhu Beach. Het was erg druk op Juhu Beach. Er kwamen steeds verkopers naar ons toe, met ballonnen, vroegen of ik een mooie MHENDI wilde laten zetten, of een foto bij het strand wilde laten maken, of we een boottrip wilden maken, chai (indiase thee) wilde of snacks etc.

We hebben de streetfoodkraampjes bezocht bij Juhu Beach: echt iedereen sprak je aan of je niet iets van hun kraam wilde eten. Het rook wel lekker naar Biryani en spicy food, maar we hebben ons er toch niet aan gewaagd op dag 1. We zijn naar Ocean Princess gelopen en hebben daar uitgebreid en heerlijk gegeten. Ocean Princess is een 5 sterren hotel en ligt tegenover ons hotel. We hebben daar echt heerlijk gegeten, vooral de Fish Tawa, Sabzi Biryani, lassi en alle toetjes en heerlijke drankjes zoals de lassi (yoghurt drankje met kardemom) en de sweet lime drink.

De cultuurshock wat ik op dag 1 had verwacht, heb ik echt nog niet ervaren. Wat ik tot nu toe van Mumbai heb gezien, is me 100 % meegevallen. We hebben echt een goede eerste dag gehad in Mumbai. Amar vond het hele vliegen niks en het lange wachten tussen de vluchten in (dat was ook wel erg vermoeiend). Hij zag onderweg naar ons hotel wel de oude gebouwen waarin mensen wonen en we zagen ook wel iets van slumps, maar die werden door het oog onttrokken doordat er vanaf de snelweg een omheining omheen stond. Je zag dus eigenlijk alleen een deel van de daken ervan. Ook Amar vind India tot nu toe 100% meevallen.

Morgen om 8 uur hebben we ontbijt en om 09.00 uur vertrekken we voor de stadstour door Mumbai. Rond half 2 hebben we een gesprek met de chefkok van het restaurant van hotel Emerald (het hotel waar we in verblijven in Mumbai). Wie weet ontfutsel ik hem wel een lekker recept voor jullie voor de volgende magazine. Het is hier inmiddels 12 uur in de nacht. In Nederland is het nu 19.30 uur. Tot morgen.

Dreamz around the World

Mijn blogs zullen voornamelijk gaan over gezondheid en reizen. Ik hou van reizen met mijn gezin. Hobbies: bakken, lezen, bioscoopje pakken, theaters bezoeken, evenementen bijwonen, lekker eten. Om in shape en conditie te blijven en voor mijn gezondheid doe ik aan kickboksen en rennen. Ik ben het liefst in goed gezelschap met positieve, vriendelijke en gezellige mensen.

Geen Commentaar

Plaats een Reactie

X