Soenita op reis: Stedentripje Zuid-Spanje Estepona, weekend met heerlijk weer, muziek, strand, cultuur en verse vis!

Dit keer neem ik jullie mee naar Zuid-Spanje en om exact te zijn naar Estepona. Ik heb van kleins af aan al een speciale band met Spanje. En kom er nu regelmatig vanwege Real Madrid! Spanje is een mooi groot land met een verscheidenheid aan bezienswaardigheden, rijke geschiedenis, heerlijk eten, gastvrije mensen en bijzondere stadjes. Madrid, Barcelona en Valencia zijn bekende plekjes voor mij in Spanje maar Andalusië was voor mij nog een onbekend terrein in Spanje. Daarom koos ik vanwege de koud in maart ervoor om te ontsnappen aan de sneeuwbuien die op komst waren en de zon dichtbij op te zoeken.

Zo kwam ik terecht in het Zuid-Spaanse Estepona. Maar niet alleen het weer maar ook een optreden van de Colombiaanse gebroeders Turizo zorgde ervoor dat ik niet lang nadacht en mijn trip al snel in orde had gemaakt. De 17-jarige Reggeaton zanger Manuel Turizo is een Colombiaanse zanger die in 2016 een hit scoorde in Latijns Amerika met zijn single ‘Una Lady Como Tú’, waarvan hij later ook een remix versie heeft uitgebracht samen met zanger Nicky Jam. Hierna scoorde hij nog meer hits in 2017 met ‘Bésame’, ‘Déjate Llevar’, ‘Déjala Que Vuelva’ en ‘Esperándote’(2017). Manuel Turizo komt uit een muzikale familie, zijn vader en broer Julian Turizo zijn beide ook actief in de muziekscene. Dit is de eerste Europese tour van Manuel Turizo en hij heeft zijn broer Julian Turizo meegenomen op deze spannende Europese tour.

Ik vertrok vrijdagavond vanaf Schiphol richting Malaga, aangekomen op Schiphol twijfelde ik of mijn vlucht wel zou gaan aangezien vele vluchten geannuleerd waren vanwege het slechte weer, maar ik had geluk mijn vlucht vertrok wel en de zon wachtte op mij in Malaga. Rond 12:00 uur middernacht kwam ik aan in mijn hotel, ik nam een douche en ging mijn bedje in om de volgende morgen vroeg naar het strand te gaan om aldaar een wandeling te maken en te genieten van de zon. Ook bekeek ik meteen het oude gedeelte van de stad. Wat is Estepona mooi, de witte huizen waar gekleurde bloempotten met plantjes hangen, in elke straat hangen andere kleuren. Ook de sinaasappelbomen en citroenbomen in Estepona zijn prachtig om te zien, zelfs in maart hangen de sinaasappels en citroenen aan de bomen.

Behalve zon, strand en cultuur hoort er in Spanje natuurlijk ook geshopt te worden. Ik kan natuurlijk niet uit Spanje vertrekken zonder even langs de plaatselijke Mango, Zara en Calzedonia te gaan. Na een lange strandwandeling, en een bezoek aan het oude gedeelte van de stad besloot ik te gaan shoppen. Daarna een heerlijk vers gegrilde visje gegeten! In de avond/nacht stond live muziek op het programma, maar eerst richting hotel voor een kort dutje om later uit mijn dak te gaan op live muziek van Manuel Turizo. De zaterdag was voorbij gevlogen maar gelukkig had ik nog de hele zondag om mooie wandelingen te maken, te relaxen en te chillen op het strand, dat heb ik dan ook gedaan. Ik wilde eigenlijk een boottocht maken en dolfijnen gaan spotten, maar de zee was te onrustig dus kon ik helaas niet de zee op om dolfijnen te spotten.

Voor ik het wist was het al maandag en maakte ik mezelf klaar om te vertrekken richting het vliegveld van Malaga. Estepona is een erg leuk stadje aan de Spaanse Costa del Sol. Het stadje heeft een enorm breed en mooi en vooral schoon strand. Op het strand zijn verschillende eettentjes te vinden. Estepona heeft in de haven elk weekend een gezellige markt. Het oude centrum is echt Spaans, mooie smalle straatjes, een prachtig plein en een lief kerkje. En het weer is natuurlijk geweldig! Ik had een mooi weekend achter de rug met heerlijk weer, lekker eten, goede live muziek en mooie stranden! Wanneer je je vlucht boekt let dan wel even op hoe je het best richting je hotel kunt gaan. Er rijden namelijk maar een paar bussen per dag van het vliegveld naar Estepona en andersom (de rit duurt ongeveer een uurtje, maar is het zeker waard!). Dit was mijn eerste kennismaking met het mooie Andalusië! Ik ga zeker terug om nog meer stadjes te bekijken in de regio! Ciao!

Soenita Soebedar

Hallo! Welkom op mijn blogpagina. Hier zullen mijn artikelen gepubliceerd worden die ik geschreven heb voor Dreamz World. De artikelen gaan over uiteenlopende onderwerpen die ik op dat moment interessant vind. Van een interview met een zanger tot aan een reisbeschrijving van een van mijn laatste trips. Heel veel leesplezier, liefs Soenita ;-)

Geen Commentaar

Plaats een Reactie

X