Suriman: een donkere superheld waar donkere kinderen zichzelf mee kunnen identificeren

Met trots laat Renate Stuger ons weten dat de Suriman webshop vanaf nu online is! Renate Stuger is de schrijfster en bedenkster van superheld “Suriman”. Momenteel werkt Renate samen met Sai Rodrigues aan het eerste stripboek van Suriman.

Renate Stuger (37) is de schrijfster en bedenkster van superheld “Suriman”. Het idee een project van een donkere superheldengezin op te starten is ontstaan nadat haar zoontje van 4 op een dag thuis kwam en een opmerking maakte dat alle superhelden wit zijn. Het treurige gezicht dat hij daarbij trok, raakte haar als moeder erg diep.‘Om mijn zoon te troosten maakte ik de opmerking: “natuurlijk zijn er donkere superhelden, jij bent toch SURIMAN!’, aldus Renate.

Diezelfde avond is ze achter het net gekropen en zag ze dat er wel degelijk donkere superhelden zijn, maar dat deze vaak alleen een bijrol hebben en bijna nooit de hoofdrol vertolken. ‘Wanneer ik kijk naar kleding/schoolartikelen etc. met afbeeldingen van superhelden, dan zijn het alleen maar witte superhelden. Denk dan aan Superman, Spiderman enz. Er is geen enkele superheld waarmee een donker kindje zichzelf mee kan identificeren. Nu begreep ik die pijnlijke blik van mijn 4-jarige zoontje.
Hij is donker en kan in zijn ogen dus geen superheld zijn?’, vertelt Renate.

Ze wilde een donkere superheld voor haar zoontje, een superheld die lijkt op zijn vader, oom, broer, neef etc. Iemand waarmee hij zichzelf kan identificeren. ‘Een superheld waardoor hij nu bij het buitenspelen kan zeggen…oké en ik ben SURIMAN!’ Een superheld als “rolmodel”, een held speciaal voor Suriname. Deze held en zijn gezin zullen allen, zowel samen als apart functioneren als rolmodel van het gezin. De boodschap die ik hiermee wil uitdragen is: eenheid, saamhorigheid, zelfwaardering en kennis van eigen cultuur. Wij allen zijn Surinamers en wij allen zijn één!’, vertelt een trotse Renate met een big smile.

‘Op dit moment werk ik samen met illustrator Sai Rodrigeus aan de eerste comic van Suriman. Eind dit voorjaar zal er een crowdfunding worden opgezet om de kosten van onze eerste comic te dekken. Houd onze facebookpagina in de gaten om zo op de hoogte te blijven van onze crowdfundingactie. En neem in de tussentijd een kijkje in de Suriman Webshop waar vanaf nu alle Suriman merchandise online beschikbaar is, ga naar www.suriman.shop. Je treft er t-shirts, hoodies, telefoonhoesjes en veel meer!

Wilt u meer over Suriman weten en de eerste Suriman comic? Neem dan contact met Renate Stuger, ze bereikbaar via telefoonnummer: 06-13511587 of stuur een mail naar: R.L.Stuger@gmail.com

Suriman Facebook: https://www.facebook.com/Suriman-301714236659766/

Soenita Soebedar

Soenita Soebedar

Hallo! Welkom op mijn blogpagina. Hier zullen mijn artikelen gepubliceerd worden die ik geschreven heb voor Dreamz World. De artikelen gaan over uiteenlopende onderwerpen die ik op dat moment interessant vind. Van een interview met een zanger tot aan een reisbeschrijving van een van mijn laatste trips. Heel veel leesplezier, liefs Soenita ;-)

Geen Commentaar

Plaats een Reactie

X