Veelbelovende artiest Ella John is ready om de muziekscene over te nemen

Vorig jaar november heeft de 20-jarige Ella John haar debuut EP ‘OFA’ uitgebracht waarvan ze twee videoclips gelanceerd te weten, ‘Makwala’ en ‘Weh Yuh Deh’. Met haar originele sound en eigenheid heeft ze in korte tijd al vele muziekliefhebbers voor zich weten te winnen, maar dit is enkel het begin.

Ella John is geboren in de Bijlmer, Amsterdam en woont momenteel in Wormerveer. Ze komt uit een Surinaams gezin waarvan beiden ouders afkomstig zijn uit het binnenland. Haar moeder is Kwinti en haar vader is half Saramaccaans. Suriname kent maar liefst zes verschillende Marron stammen; Kwinti en Saramaccanen zijn daar twee van. Ze vertelt dat ze thuis geen Surinaams mocht spreken, maar haar ouders praatten onderling wel hun taal ‘Kwinti’. Ella is twee keer naar Suriname is geweest, ze hoopt dit jaar weer te gaan en dan ook voor het eerst een bezoek te kunnen brengen aan het mooie binnenlandse gebied. Daar wil zij de dorpen Witagron en Kaaimanston bezoeken waar haar ouders vandaan komen.

Haar passie voor muziek had ze al op jonge leeftijd ontwikkelt en vorig jaar besloot ze hier een serieuze wending aan te geven. Ze koos ervoor om van haar passie haar carrière te maken. Het eerste bewijs hiervan leverde ze vorig jaar november met haar debuut EP ‘OFA’. Haar EP bevat maar liefst zeven nummers, waarvan vier geproduceerd door huisproducer Ricky Ventura. De titels van de track zijn erg origineel. Ella vertelt dat ze hiervoor inspiratie haalt uit Japanse Animes en verschillende talen. Ze voegt bijvoorbeeld ook Jamaicaanse invloeden toe. ‘Ik mix gewoon alle talen waar ik iets van af weet, ik houd van talen’, zegt Ella.

Ze had al een liefde voor muziek op tienjarige leeftijd en begon jong met rappen. Ze was alleen even haar motivatie kwijtgeraakt, omdat ze bezig was met school en werken. Voordat ze de beslissing nam om een serieuze wending te geven aan haar passie voor muziek studeerde ze Marketing en Communicatie. Haar passie voor muziek werd aangewakkerd bij Stichting ZSAlliance in Zaandam, de plek waar ze stage liep. Zij is daar terecht gekomen door haar broertje John Negus die tevens een inspiratiebron voor haar is. Gedurende haar stage zag men al snel dat ze kon schrijven, dansen en meerdere talenten heeft. Na haar stage heeft ze de kans gekregen een management deal te sluiten met Apsu Agency en besloot zij zich volledig te storten op haar rapcarrière.

In februari zal Ella de videoclip van haar nummer ‘Inna Yah’ op YouTube lanceren. Voor dit nummer heeft ze samengewerkt met zangeres Saïda. Haar streven voor 2018 is om op minimaal twee festivals op te treden. ‘Verder zal ik dit jaar samen met Apsu Agency meer videoclips uitbrengen, wil ik shows binnenhalen en werken aan nieuwe projecten’ zegt een energieke en enthousiaste Ella John.

Volg Ella John via haar social media kanalen, want ze gaat Nederland dit jaar op z’n kop zetten! Mis het niet!

Instagram: elllajohn
Facebook: https://www.facebook.com/elllajohn/
Snapchat: Yungella

Dit interview is mede mogelijk gemaakt door Apsu Agency.

Soenita Soebedar

Soenita Soebedar

Hallo! Welkom op mijn blogpagina. Hier zullen mijn artikelen gepubliceerd worden die ik geschreven heb voor Dreamz World. De artikelen gaan over uiteenlopende onderwerpen die ik op dat moment interessant vind. Van een interview met een zanger tot aan een reisbeschrijving van een van mijn laatste trips. Heel veel leesplezier, liefs Soenita ;-)

Geen Commentaar

Plaats een Reactie

X