Vriendschap!

Lieve lezers van Dreamz World. Ik wens u allen een gezond en sportief jaar vol haalbare doelen en nieuwe uitdagingen. Dat wij lief tegen elkaar zullen zijn en vooral veel leesplezier!

Ik ben dankbaar dat ik jaren geleden de kans en het vertrouwen heb gekregen van Dreamz Worldd om in hun mooie krant te schrijven. De krant verschijnt maandelijks in een oplage van 20.000 stuks en is gratis verkrijgbaar. Dreamz World wordt landelijk verspreid en is ook digitaal. Dreamz World gaat in 2020 van een krant over naar een magazine. Heel hartelijk gefeliciteerd vrienden van Dreamz World met jullie mooie magazine. Het is een mooi formaat dat je makkelijk overal kunt meenemen en kunt lezen, maar vooral mooi kan bewaren en wie weet jaarlijks kan inbinden en zo kan bewaren. Ik ben van mening dat het een fraaie eindresultaat is geworden en zeker een nog breder publiek verdient. Een mooi magazine als Dreamz World verdient dat zeker.

55 jaar geleden in 1964 bracht Martin Luther King een eenmalig bezoek aan Nederland voor een preek in de RAI in Amsterdam. “Wij hebben leren zwemmen als vissen en vliegen als vogels, maar wij hebben nog niet geleerd op aarde als broers en zusters met elkaar te lopen.” De laatste tijd zie ik jammer genoeg berichten voorbij komen op Facebook of in de krant en televisie: voetballer uitgescholden en getroffen door puur racisme. Of dat er iemand zomaar in elkaar wordt geslagen of voor een paar euro’s wordt overvallen. En dan raak je het vertrouwen in mensen een beetje kwijt.

Maar dan krijg je een app van de heer Ulrich Stakbord uit Rotterdam. Ik zal u eerst vertellen hoe ik hem ken. Ik kende hem niet,  maar Dreamz World heeft ons samen gebracht. Hij is een trouwe lezer van Dreamz en zo las hij jaren geleden een column van mij waar ik een oproep deed voor mijn verjaardagswandeling in Den Haag. Hij is vanuit Rotterdam gekomen om met ons te wandelen. En ik app hem nu regelmatig als ik een wandeling organiseer en dan komt hij uit Rotterdam om met ons mee te wandelen.

Af en toe appt hij mij en dan vertelt hij mij dat hij mijn column in Dreamz World heeft gelezen. Ook het verhaal waarin ik schreef dat ik oude radio’s verzamel. Hij appte mij en zei ‘Frank verzamel je nog radio’s?’ Ik appte terug ‘JA, dat doe ik nog steeds’. Op een dag stond hij dan in de hal op mijn werk met een mooie glimlach op zijn gezicht en in zijn handen een tas met een oude radio en in mijn pauze een leuk gesprek met hem gehad. Hij gaf mij de radio en zei: ‘Frank voor jouw verzameling’.

Ik werd er een beetje verlegen van en trakteerde hem op een koffie. Mensen als de heer Ulrich Stakbord uit Rotterdam. PUUR, EERLIJK, BETROUWBAAR EN LIEF. Door mensen als de heer Ulrich Stakbord krijg je vertrouwen in de mensheid. Mooi dat er mensen als de heer Ulrich Stakbord uit Rotterdam bestaan. Dankbaar dat Dreamz World de heer Ulrich Stakbord uit Rotterdam ons samen heeft gebracht.

Vriendschap kent vele gezichten: van vage kennis tot diepste zielsverwant. Maar wat al deze soorten vrienden met elkaar delen? Ze geven jou de kans om te groeien. Echte vriendschap is dan ook een kostbaar goed. Vrijwel iedereen kent het en kan erover meepraten. Vriendschap hoort bij de mens en is iets menselijks. Ik heb mij voorgenomen om in het jaar 2020 meer tijd en aandacht te besteden aan vriendschap. Omdat goede vriendschap positieve gezondheidseffecten op je heeft.

Ik wens u een gezond, sportief jaar toe met veel vriendschappen.

 

Frank Kanhai

Frank Kanhai

Frank Kanhai, medewerker studiezaal van het Nationaal Archief Den Haag komt in zijn werk vele levensverhalen tegen in de archieven. Hierover schrijft hij voor Dreamz World met soms een wijziging van een naam of plaats omwille van de privacy.

Geen Commentaar

Plaats een Reactie

X