A-Sociaal media!

Een nieuw jaar met weer interessante en rakende onderwerpen! Iedereen nog bedankt voor alle reacties het afgelopen jaar!

Dit jaar zijn wij begonnen met de focus te leggen op Social Media. We begonnen bij de meest gebruikte apps/pagina’s namelijk: Facebook, Whatsapp, Twitter, Instagram en Google. Je herkent het wel! Heb je net een onwijs mooie telefoon gekocht begint het gezeik weer met installeren van apps. Zonder akkoord te geven en in te loggen krijg je bijna niets meer gedownload. Alles is met elkaar gelinkt en je wordt bijna verplicht om voor alles akkoord te geven!

Via Google Play store bijvoorbeeld, kan je zonder Gmail geen Whatsapp meer installeren op je telefoon. Vervolgens zorgt Google er wel voor dat je persoonlijke gegevens overal bekend wordt gemaakt! Mocht je GPS op je telefoon aanstaan, zorgt Google er wel voor dat je huidige locatie bekend wordt. Denk je bij je zelf een dagje weg te gaan en je maakt een foto, dan durft Google nog te vragen of jij je privéfoto wil delen met Googlemaps! Lees je net niet goed of je geeft akkoord dan staat je privéfoto op Google afbeeldingen. Oepsie!

Social Media sites zoals onder andere Facebook en Instagram zeggen ook dat je automatisch akkoord geeft om al jouw persoonlijke gegevens en foto’s te gebruiken. In het ergste geval worden zelfs de foto’s van jou of je kinderen gebruikt ergens op de wereld. Dat is namelijk ook een belangrijke punt!
Tegenwoordig zitten onze jonge kinderen ook op al deze apps en vergeten we wat voor gevaar het kan brengen voor onze kids! Kortom een belangrijk iets om over na te denken en je kinderen te beschermen.

Zo ken ik nog meer van dit soort voorbeelden geven. Social Media is daarnaast ook een verslaving geworden van veel mensen en kunnen we eigenlijk bijna niet zonder! Ik sloeg zelf ook aardig door met Social Media en merkte dat ik meer met Social Media bezig was dan de gewoonlijke dagelijkse dingen. Een aantal hebben het misschien al gemerkt, maar ik heb mijn Facebookpagina, Instagram en Twitter verwijderd om deze reden. Dit heb ik nu een kleine half jaar gedaan en wat een rust heb ik ineens! Heerlijk! Nu maar afwachten hoeveel werkelijke vrienden ik in het echt heb. Gewoon een belletje of een persoonlijke ontmoeting hecht ik toch meer waarde aan!

Ik vond het een hele stap, maar ik kreeg ineens zoveel troep via social Media binnen, dat ik meer aan het opschonen was, dan dat ik werkelijk wat wijzer werd! Wat een rotzooi gooien mensen op hun tijdlijn en hier krijg je ook constant meldingen van. Om gek van te worden! Ik heb alle begrip voor mensen die geen werk, hobby’s, vrienden, partner, kinderen of gewoon geen leven hebben en teveel met Social Media bezig zijn, maar laat het jou als persoon niet schaden of beïnvloeden en bescherm onze kids tegen Social Media!

Een keuze wat een ieder zelf mag maken, maar vraag je zelf af……waarom?
Bedankt weer voor het lezen en maak er een goede jaar van! Take Care!

Carlos Bhawan
IMAGE TV & EntertainmentX