Coronacation 2020

We zitten er allemaal in. Sterker nog we zitten er wereldwijd in. Coronacation, de wereldwijde verplichte Corona vacation. Wat eerst beschreven werd als een stevige griep, blijkt een sluipmoordenaar van de eerste orde die als eerste je longen lam legt, om het dan professioneel af te maken door de rest van je lichaam af te sluiten van zuurstof. Coma houden blijkt de beste oplossing. Slapend je lichaam laten herstellen is de meest bizarre genezing ooit, maar het werkt, zeker nu er nog keihard gewerkt wordt aan een kuur.

Nederland heeft in de wereldgeschiedenis altijd een vooraanstaande rol gespeeld. Werd geroemd om zijn doorzettingsvermogen, zijn eigenwijsheid, tegen de stroom in handelen, met als resultaat dat er geschiedenis is geschreven door piraten, sportmensen en zakenlui.

Diezelfde mentaliteit werkt nu averechts in deze Corona crisis. Daar waar bijna elk land ter wereld direct handelt met strenge maatregelen, wandelt Nederland naar de strengere maatregelen toe. En ook daar heeft het zijn geheel eigen filosofie in. Laten we met z’n allen ziek worden, dan bouwen we als land groepsimmuniteit op. Dat houdt dus in dat we met iedereen zo een weerstand opbouwen dat we corona de baas gaan zijn. Er wordt alleen vergeten te melden dat in dit proces er honderden mensen doodgaan, en er duizenden besmet gaan raken met alle gevaar van dien. Overal ter wereld gaat men naar een totale lockdown, in Nederland wordt er eerst gekeken of dat economisch wel zo verstandig is. Money over health. Maar deze lockdown brengt ook hele positieve dingen met zich mee. Hele waardevolle tijd met de personen waar je normaal een hectisch leven mee leidt in 1 huis.

Gesprekken samen voeren waar je normaal geen tijd voor hebt. Gezonder eten waar je vaak afhaal of thuisbezorgd deed, want je kookt nu samen omdat je er alle tijd voor hebt. Huiswerk doen met je schoolgaande kinderen. En er dan achter komen hoe slim ze eigenlijk wel niet zijn want je neemt nooit de tijd om inhoudelijk te kijken naar schoolwerk, we zijn allemaal gericht op het eindresultaat, weergegeven door rapporten en diploma’s.
En je komt er ook achter hoe slim je zelf wel niet bent. Wiskunde geven op middelbaar niveau is killing heeft menig ouder mogen ontdekken. QT + Quality Time met je naasten ga je nog meer waarderen, vooral als je niet bij ze kan zijn.

Je kinderen, je ouders, overige familie leden. Soms is dichtbij heel erg ver tijdens Coronacation. Waardeer daarom alle kleine dingen die je voor granted nam. Zeg vaker dat je van je mensen houdt. Bel wat vaker naar de mensen die je nu heel erg mist. App, facetime, sms, mail, doe alles om te laten weten dat je hun steunt in deze Coronacation. We komen er samen sterker uit. Lets do this.

Eric Schröder / DengBoyX