Elke dag oud op nieuw

De beste wensen allemaal! Wat? Te laat? Helemaal niet. We hebben elkaar in januari nog niet gesproken. Tuurlijk, Surinamers zijn altijd te laat, maar het komt uit een goed hart. Als trouwe DreamzWorld lezer wens ik je het allerbeste en hoop echt voor je dat dit jaar al je dromen uitkomen. Zo, en nu weer back to business;

Wie van jullie rookt er nog? Serieus? Niet volgehouden, je goede voornemens? Nu je sinds begin dit jaar buiten ook al niet meer mag roken moet je wel echt een hardnekkige nicotine−junkie zijn. Ik wens je ook veel succes om tijdens Code Rood je sigaret brandende te houden. Voor je het weet waait ie zo je smoel uit. Kan je er achteraan rennen. Als dat maar vaak genoeg gebeurt hoef je tenminste niet meer naar Basic Fit. Dat blijf je dan zo ook wel.

Want hoe zit het eigenlijk daarmee? Met je sportvoornemens? Strak drie keer in de week op de loopband? Nog even een extra setje buikspieren tussendoor? Of toch alweer languit zappend voor de TV? Dippend in een zak Dorito’s.

Ik snap dat je wil stoppen. Of wilt beginnen. Maar dit kan toch veel makkelijker? Waarom in januari? Lijkt me niet de meest makkelijkste maand. Sta je eerst lekker te feesten met allemaal blije gezichten van je vrienden en familie om je heen, sta je nu weer bibberend op een perron of achteraan in de file met alleen maar chagrijnige koppen. Dan heb je toch geen keuze! Die sigaret en die zak chips is dan gewoon nodig om je nog een beetje lekker te voelen.

Van mijn voornemens komt dan ook niets terecht. En niet omdat ik een slappeling ben, maar gewoon omdat ik ze niet heb. In januari. Ik heb ze gewoon elke dag. Wanneer ik ’s morgens opsta kijk ik naar mezelf in de spiegel en zeg ik hardop; je kan het! Here we go again. En dan natuurlijk volhouden. En als het een keer niet lukt. No spang. Morgen is er weer een nieuwe kans. Elke dag opnieuw. Oud Op Nieuw. Doen jullie mee?

Ik wens jullie een gezond, liefdevol en creatief nieuw jaar!

Jeffrey SpalburgX