Dreamz World presents…

Op zaterdag 9 november organiseert Dreamz World het laatste netwerkevent van 2019. Deze willen we goed afsluiten met een Surinaamse avond in het Spuitheater in Den Haag. De inloop is vanaf 16.30. En vanaf 17.00 uur starten we met ons programma. Er zal een tasting zijn van Surinaamse gerechten en hapjes. Bevalt het wat je proeft en wil je wat meer dan kun je de gerechten en hapjes ook ter plekke kopen. Wij tracteren jullie in ieder geval op een lekker surinaams schaafijsje van Daddy’s Cool. Want ja het tropische ijs van Daddy’s Cool mag niet ontbreken op deze Surinaamse avond.

Om 17.00 introduceren we onze nieuwste magazine van november dat gaat over 44 jaar Srefidensi, onafhankelijkheid van Suriname. In deze editie hebben we getracht de belangrijste nieuwszaken voor Suriname(rs) per jaar aan te geven. Te beginnen met 1975 (start Onafhankelijkheid) tot het jaar 2018.

Er zullen daarna een aantal ondernemers de mogelijkheid krijgen om hun bedrijf te pitchen onder leiding van Presentatiemeester Joy Bindraban. Ook kun je langs de ondernemers lopen die zich voor deze netwerkbijeenkomst hebben aangemeld om wat meer informatie van hun te krijgen.

Daarna start in de foyer rond 19.15 de docu van Ananta Khemradj “Je kan toch lezen”.In deze film vraagt Ananta zich af waarom ze zo weinig weet over de roerige jaren ’80 in Suriname. Is het belangrijk om die geschiedenis te kennen? Of helpt het de Surinaamse samenleving juist verder om het er maar niet over te hebben, en vooruit te kijken?

Deze documentaire plus nog 5 andere worden op 24 november in het Filmhuis getoond i.h.k.v. de Srefidensi-viering. De filmmaker Ananta Khemradj is er vanavond bij en na de film is er met haar een Q&A van een kwartiertje.

Om 20.15 start het theaterstuk “Decemberdagen”. Decemberdagen: de waarheid komt altijd bovendrijven. In december wordt de winterse kou verdreven met huiselijke warmte, en het ‘gezellige samenzijn’ metconflicten uit het verleden. Decemberdagen; een verhaal dat verteld moét worden, over een traumatische gebeurtenis die een land verscheurt en de barsten die hierdoor ontstaan binnen een gezin.

In de theatervoorstelling Decemberdagen maken we kennis met een Surinaamse moeder (gespeeld door Helen Kamperveen) en haar twee volwassen dochters (Manoushka Zeegelaar Breeveld en Noah Blindenburg). Het is kerst en alles is anders. Vader is onlangs overleden en moeder staat op het punt te verhuizen. De voorstelling gaat over een ontmoeting tussen een moeder en haar twee dochters, waarvan er één in Suriname woont. De meiden komen bij haar op bezoek om te helpen met de verhuizing. Bij het inpakken van de dozen passeert het leven de revue. Er worden mooie herinneringen opgehaald, maar er komt ook een zorgvuldig verborgen geheim naar boven.”

De titel van de voorstelling verwijst niet alleen naar de feestdagen, maar ook naar de Decembermoorden in Suriname op 8 december 1982. Daarbij werden 15 tegenstanders van het militaire regime van Desi Bouterse vermoord. Een voorval dat diepe sporen achterliet in het land.

Lees hier het interview over “Decemberdagen” terug met Helen Kamperveen en Manoushka Zeegelaar Breeveld.

Voor deze voorstelling heeft Dreamz World 100 kaarten gereserveerd. Je bent vanaf 16.30 van harte welkom in het Spuitheater, maar omdat we maar een beperkt aantal plaatsen hebben, moet je je voor de voorstelling “Decemberdagen” wel opgeven. Wil je deze voorstelling (GRATIS) bijwonen, stuur dan een mailtje naar info@dreamzworld.nl. Geef jezelf snel op voordat alle kaartjes weg zijn.

We sluiten deze avond af rond 21.30 met Live muziek van Angel Aruna. We hopen op een mooie avond en zien jullie graag in het Spuitheater op 9 november.X