Geef het niet op

Mister or Miss Valentine. De meesten van ons zoeken er wel een (of meerderen). Iemand met wie je lief en leed deelt. Iemand die er is als je een dikke knuffel (of een heerlijke zoen) nodig hebt. Iemand die je kan verzorgen en andersom. Iemand die je verwent op 14 februari. Want dan moet het, dat maken de media en winkeliers wel duidelijk. Op 14 februari kan je het niet maken je geliefde geen extra aandacht te geven. Thank you commercials…

Maar (natuurlijk hebben wij weer een ‘maar’), hoeveel vrouwen en mannen houden nou ook echt van zichzelf? Immers, jezelf lief hebben is een basis voor het schenken van liefde aan anderen. Een gezonde relatie met jezelf is belangrijker dan een vurige relatie met een ander.
Jezelf lief hebben betekent o.a. jezelf verwennen door jezelf te voeden met je passies.

Vaak. Heel vaak geven partners hun passies op, vanwege een geliefde. Minder werken, minder sporten, minder sociale netwerken. Het zijn simpele voorbeelden van de dingen die mensen opgeven zodra ze in een relatie zitten. En vaak. Te vaak geeft men aan dat men hier echt zelf voor kiest. Dat klopt. De keus maak je zelf. Maar is een geliefde de moeite waard om jezelf te beperken? Kan een passie niet hand in hand met een geliefde?
Ga bij jezelf eens na wat jij hebt opgegeven voor een geliefde en bedenk hoe je deze twee kan combineren. Want alles is mogelijk.

Have a great Valentine en vergeet niet van elk moment samen te genieten!

Lees de verhalen van onze Jiya’s op www.stichtingjiya.nl

Andjani & BhartiX