Het nieuwe Normaal

Ik: *Hoest* *Snottert*
Mijn vader: “Je bent toch niet ziek he?”.
Ik: “Nee, dit is overduidelijk hooikoorts…”.

Of deze:
Ik ging even joggend naar de supermarkt, vervolgens krijg ik kriebelhoest en ik denk “NIET HOESTEN, wat je ook doet NIET HOESTEN” en vervolgens bijna stik van het inhouden van het hoesten. Het valt me op dat hoesten en niezen echt een beetje raar wordt. Schud jij nog handen en heb je nog fysiek contact? Oh mijn god wat ben jij een gare daredevil, wil je dood ofzo?!

Het is het nieuwe normaal en het heeft zo zijn nadelen, maar bij elk nadeel zit soms ook wel weer een voordeel. Zo zijn bijvoorbeeld alle kappers dicht en heb ik mezelf een knipbeurt gegeven. En ik ben oprecht tevreden hoe mijn kapsel er nu uit ziet. Ik dacht echt dat de kans groot was dat ik het helemaal verknalde, maar goed niemand ziet je verder ook. Okee…ik heb er wel 5 dagen over gedaan. Elke dag een nieuw gedeelte van het knippen/scheren en daar alle tijd voor nemen.

Verder werd ik het een klein beetje zat om te vormgeven. Het was mijn hobby en toen daarna mijn werk en nu heb ik geen leerzame hobby meer. Ja ik heb sporten maar ik weet niet… maar niet echt mijn hobby snap je. Het is zeker belangrijk maar niet mijn hobby. In een lekker restaurant zitten met mensen, dat is pas een superleuk tijdverdrijf, maar laten we die maar voorlopig schrappen. Mijn nieuwe hobby is DJ-en. Ja vanaf een paar dagen geleden ben ik een echte “bedroom DJ”! Nooit bij stilgestaan of ik het zou willen maar hey geen festivals meer tot 1 september dus laat ik maar mijn eigen festival in huis maken.

Kortom ik doe dus wat nieuwe dingen, maar soms voel ik me wel bagger. Ik bedoel in sommige landen hebben mensen het nu echt heel zwaar en ik zit hier te denken “Mag ik het erg vinden dat ik nu hele dagen thuis ben?”. Maar meestal als ik er teveel over nadenk ga ik maar eens iets doen, en nu is dat sporten of dj-en. Als ik maar beweeg.

Het leukste wat er gebeurd is deze maand is dat mijn vader een onderscheiding heeft gehad. Hij heeft een lintje gekregen en is nu dus Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Ik ben supertrots op hem. Dus bij deze een dikke SO naar hem van mij. Maar lees hier meer over verder in deze magazine. De foto hier is trouwens op die dag dat hij het lintje kreeg gemaakt. Zelfs onze kat moest er netjes uitzien, vandaar het strikje ?

Verder hou ik me niet echt bezig met corona. Ik hou me aan de regels die er zijn en dat is het. Niet teveel nadenken, deze maanden is dit nu eenmaal het nieuwe normaal and that’s just the way it is. Op een dag is dit voorbij en ga ik er sterker uitkomen dan dat ik erin ging. Gaan we dan weer handen schudden, knuffelen, feesten, uit eten, winkelen, naar de sportschool, reizen, lachen met vrienden en afspreken met zijn allen? Ik kijk er naar uit.

– Amar Ramkalup

 X