Hoe ik vanuit incredible India naar lockdown Nederland ging

Vorige maand heb ik gereisd door India, en het was INCREDIBLE! Nee maar echt incredible. Van incredible stupid naar helemaal incredible amazing. Het land waar je je ogen uitkijkt. Waar arm, rijk, mooi en lelijk een paar meter van elkaar afstaan. India heeft veel diversiteit en dat merk je enorm. Mocht je India nog niet hebben gezien dan raad ik het zeker aan om die op je bucketlist te zetten. Vooral als je voorouders daar vandaan komen moet je zeker gaan. Ik heb veel gewoontes herkend die ik, mijn ouders, mijn grootouders hebben overgenomen. Meer over onze reis door India in onze juni editie. Tevens een special over emigratie.

En dan is het tijd om terug te gaan naar Nederland. Met de gedachte van: Ik ga India niet echt missen. Vind het eigenlijk wel fijn om veilig terug te komen in mijn frisse, schone, rustige, nuchtere Nederland. En dan kom ik terug en ik ben in een compleet ander land. Wat zeg ik, land?! Ik bedoel een andere wereld: Alles is in quarantaine. Meeste winkels gesloten, Schiphol rustig, wegen niet met 130 km/pu, afspraken gecancelled, sociale contacten WEG! Maar goed ik kan nog even bijkomen van India, dat is mooi. Even helemaal tot rust komen. Bij mijn ultieme rust hoort slaap, eten, games en sportschool. Ja totdat je sportschool sluit, dat was ik even vergeten…

Maar goed alles dicht geen probleem, mijn uitstapje wordt naar de supermarkt, want dat is zowat bijna het enige wat echt open is. Dan begin ik het wel te merken hoe erg de maatregelen zijn. Een schoon winkelkarretje wordt mij aangegeven. Medewerkers maken constant schoon. Schermen bij de kassa’s en als ik contant geld had, moest ik het eerst neerleggen en dan werd het pas aangenomen. Toen schoot me echt te binnen hoe ernstig alles is. Ik weet dat het coronavirus ongeveer 2% kans geeft dat je eraan overlijdt en het is al helemaal erg voor ouderen. 2 op 100 mensen, 1 op de 50 personen. Nou ben ik geen genie maar dat zou dus betekenen dat als ik 50 personen ken dat er dus elke keer 1 iemand tussen zit die overlijdt als ik dat zelf niet ben. Mocht ik dan geluk hebben dat ik niemand ken die eraan overlijdt dan kan het in iemand anders kring wel voorkomen. Ik dacht nog van, als ik het krijg is het erg, maar ik ga waarschijnlijk niet definitief dood, maar het wordt pas echt erg als ik iemand aansteek.

Maar wat ik echt echt echt heel erg vind is de markt in Wuhan. Vlees eten oke, doe ik ook maar op zo een wijze?? Totaal niet hygiënisch en dat de hele wereld daar last van kan hebben. Ik hoop dat zulke markten voorgoed worden gesloten, want het is maar een kwestie van tijd voordat er nog zo een uitbraak komt als het zo door gaat.

Deze magazine komt alleen online uit. De reden van een online editie is nogal logisch: de winkels zijn dicht waardoor de distributie onmogelijk is en veel advertenties blijven uit, omdat evenementen, reizen etc. geen doorgang meer vinden. De April magazine heeft wat vertraging opgelopen. Deze editie vergde nogal wat aanpassingen, zodat u het makkelijker kunt lezen. Dit betekent dat we naast een online editie ook alle artikelen als een blog gaan posten. Elke dag zullen wij een artikel als blog posten.

Verder wens ik u fijne Pasen, een gezegende Ramadan en een creatieve Koningsdag toe.

Veel leesplezier en ik zie graag uw reacties terug op de blogs.

Amar RamkalupX