Hoop!

Afgelopen maart was het mijn verjaardag. Ondanks dat ik het niet heb gevierd heb ik mij enorm jarig gevoeld. De reden voor het niet vieren is inmiddels bekend en ik had daar alle begrip voor en er totaal geen moeite mee. Ik moest alleen keihard lachen toen de kleinste van mijn vriendin zei dat ik zeker heel stout was geweest en daarom niemand was gekomen op mijn verjaardag.

Maar goed, ook ik merk de behoorlijke impact wat het virus heeft op mij, zowel zakelijk als privé. En het klinkt misschien raar, maar omdat ik niet de enige ben die in deze situatie zit maar het hele land geeft het ook weer een bepaalde rust. Natuurlijk speelt de angst op van hoe nu verder. Maar mijn hoop is altijd net iets groter dan mijn angst. Ik zie dagelijks op mijn tijdlijn op Facebook de een na de andere expert over het virus prediken. Artiesten die opeens politici zijn, mensen die opeens influencers zijn, hamster strijders, doemdenkers, voorspellers, de schreeuwers die alles wat op social media verspreidt wordt aannemen en daardoor onnodig meer en meer angst zaaien onder de mensen.

Lieve mensen het is nooit zo simpel geweest wat er gevraagd wordt. Volg de richtlijnen van RIVM, blijf thuis en zit rustig. Iedereen heeft een tv en/of mobiel waarop het nieuws verschijnt, dus voel je niet geroepen om voor nieuwslezer van de NOS te spelen. Aan de andere kant zie ik zoveel mensen die hoop en liefde willen verspreiden en dat ook deze situatie voorbij zal gaan en dat doet me goed. Is dat naïef? Weet ik niet, maar mezelf laten gek maken door van alles helpt ook niet.

Ik ben machteloos voor alles wat er om mij heen gebeurt. Machteloos door de hele situatie. Het enige wat ik kan doen zijn de richtlijnen volgen en zorgen dat ik en mijn geliefden onder 1 dak hier doorheen komen. Hoe cliché het ook is, maar een beter begin begint toch letterlijk echt bij jezelf. Doe wat jij kan doen voor jezelf en de veiligheid van je gezin en/of familieleden, daarmee helpen we als individu al veel meer in 1x de gehele samenleving.
Als ik terug kijk in wat voor tijd het virus zich verspreidt heeft, lijkt het letterlijk op een slechte horrorfilm. Wat eerst zo ver in China afspeelde als een sluwe seriemoordenaar, toch met grote stappen zo in ons leven is gekomen. Van de 1 op de andere dag evenementen geannuleerd, bedrijfsleven plat, scholen op den duur ook helemaal dicht, op straat heel weinig mensen nog tenzij het noodzakelijk is.

Wat ik doe als ZZP-‘er? Hoe ik overleef? Op zakelijk vlak hou ik nauw contact met mijn klanten. Ik blijf ze volgen en probeer te helpen waar ik kan. Zoals ik al zei, we zitten er allemaal in. Dus ja dan stel ik me flexibeler op, denk mee in oplossingen en ook aan mijn klanten. Denk niet alleen aan jezelf als ondernemer en je eigen kosten. Want ook jou klanten zijn getroffen en die hebben het net zo zwaar, misschien wel zwaarder. Want als jij als ondernemer nu niet meedenkt met de klant zal dit zeer zeker terug op je bord komen. Blijf vooral uitkijken naar het moment dat dit voorbij is samen met je klanten.

Ik werk veel vooruit. Ideëen die ik had werk ik nu uit. Alles wat ik op de lange baan had geschoven schrijf ik nu uit en en maak een plan van aanpak. Blijf bezig met je affiniteiten en verslap vooral niet. Doe inspiratie op en trek lering uit de situatie. Niets gebeurd zomaar en alles heeft een reden. Je kan geen excuses meer hebben dat je geen tijd hebt om iets te doen, want nu is er meer tijd dan ooit aangezien we thuis moeten blijven. Op privévlak gaat het leven natuurlijk ook door. En ja dan zit je echt letterlijk 24 uur per dag op elkaars lip en wellicht is dat een van de grootste be-proevingen die we krijgen. Blijf communiceren en wees er voor elkaar. Het is een mooie gelegenheid om je te verplaatsen in de ander en zo samen te groeien. Zowel als partner maar ook als ouder.

Ik doe mijn best om uit iedere negativiteit een positief leerpunt te halen. En geloof me dat is het makkelijker gezegd dan gedaan. Maar als je het probeert, maak je in ieder geval al een stap in de goede richting. Zolang we weten dat ook dit voorbij zal gaan en elkaar positief blijven benaderen, met respect behandelen, lees 1,5 meter afstand, dan moet het uiteindelijk goed komen. Ik wens alle getroffen mensen heel veel sterkte en beterschap. Be safe lieve mensen.

Ps. Wil je echt van het mooie weer genieten kun je altijd nog je ramen lappen…

Good Vibes Only.
Namaste.
Pray for the World.
All is Well.

Shounak TewarieX