Positief getest op Corona en nu?

Niemand wil corona oplopen, de media heeft afschuwelijke beelden laten zien en iedereen kent wel iemand die aan corona is bezweken. Een sluipmoordenaar die bij iedereen kan toeslaan. Voor mensen die onderliggende gezondheidsproblemen hebben kan het fataal zijn. De regering doet er alles aan om mensen voor te lichten en daar waar het moet een Lockdown of restricties op te leggen.

In maart dacht ik aan hamsteren en weinig in contact komen met anderen. Boodschappen werd een soort overlevingstocht. Iedereen keek elkaar boos aan als je te dicht bij kwam. Naarmate de tijd vorderde werd er veel versoepeld, de lege straten waren weer als vanouds drukker. Voorzichtigheid was ingevoerd, de 1,5 m samenleving is een feit! Is het daarmee opgelost? Nee dus, want de zomervakantie brak aan. Velen vinden dan dat je er even tussen uit moet, het maakt niet uit of een land code geel of oranje heeft. Gelukkig zijn er ook genoeg mensen die dit jaar gewoon het buitenland overslaan, geen virus mee terugnemen. Maar de vakantiebeelden uit Portugal liet zien dat corona niet meer speelde bij de jongeren. Ik begrijp dat jongeren er zo in staan, omdat ze minder vatbaar zijn.

Voor mij was corona net als bij de jongeren een beetje vervaagd. Voorzichtigheid was er wel, maar het leven werd ook wel een beetje als vanouds. Een feestje hier, een BBQ daar, familie die je lang niet gezien hebt weer gezien bij bijeenkomsten. De angst om besmet te raken was in ieder geval niet meer zoals in maart. Ik wilde ook weer leven en niet meer een gevangene zijn van de angst om besmet te raken. Gezond blijven zonder de sociale contacten is bijzonder raar, het lijkt alsof je een straf hebt. En toen voelde ik me op een avond ineens duizelig en een paar uur later grieperig. Ik zal toch geen corona hebben. Nee, ik heb afgelopen dagen flink gesport en gezweet en steeds te snel afgekoeld op de fiets. Dus verklaarbaar dacht ik, of toch maar even laten testen? Ik voelde me alweer goed, maar ik werk toch met collega’s samen en ik wilde voor hun toch mezelf getest hebben.

Daarom maar een afspraak gemaakt en naar de GGD straat om getest te worden, de test viel reuze mee en na 1 minuut reed ik al weer naar huis. Nu nog 48 uur afwachten. Een paar dagen later kreeg ik het antwoord, POSITIEF! Op dat moment gaat er van alles in je hoofd. Je moet dan vragen beantwoorden met wie je in contact bent geweest, naam en telefoonnummers, je voelt je meteen een patiënt en denkt dan ook aan al die berichten op social media van mensen die plots zijn overleden aan deze sluipmoordenaar. Ineens sta je weer in maart en neem je alle maatregelen om anderen niet te besmetten. Je vraagt je ook af waar je allemaal geweest bent en hoe je het hebt kunnen oplopen. Op de sportschool of bij het boodschappen doen waarschijnlijk, daar is waar ik me de afgelopen tijd heb begeven.

Helaas had ik in het weekend toch 1 persoon besmet tijdens een etentje blijkt nu, daar baalde ik enorm van. Ik wist toen immers nog niet dat ik corona onder de leden had. Het schuldgevoel is groot omdat je niet weet wat de gevolgen voor die persoon kunnen zijn. Ook de vraag van de GGD of ik nog gezondheidsklachten heb en of medicijnen gebruik, deed me ineens beseffen dat ik toch een risicogroep kan zijn. Ja gaf ik aan, medicijnen tegen hoge bloeddruk en cholesterolverlagers. Mijn collega’s ingelicht en ook daar zat de schrik er in. Sommige collega’s hebben zich ook laten testen. Gelukkig allemaal negatief. De impact van een positieve test is enorm. Er is immers geen medicijn tegen dit virus.

Gelukkig kreeg ik pas 4 dagen later de uitslag en voelde ik me al weer redelijk goed. Volgens de GGD mocht ik 24 uur nadat ik symptomen vrij ben de 10e dag weer uit de isolatie. Ook al voel je je goed en heb je een mondkapje op en hou je zoveel mogelijk afstand, je voelt je toch schuldig om onder de mensen te zijn. Zelf denk ik dan aan al die mensen die dit oplopen en op de IC terecht komen of het niet meer overleven.

Velen geven op social media aan wat voor gezonde recepten ze hebben tegen corona. Van gember, kurkuma, limes, kruidnagel bijten, je ademhaling trainen, neus uitspoelen en nog meer traditionele oudere recepten. Ik neem ze graag ter harte en met de combinatie van sporten en je conditie op peil houden hoop ik dat een ieder dit goed doorstaat. Bij mij voelde het als een stevige griep, maar ik besef ook dat het anders had kunnen zijn.

Mijn kinderen hebben geen symptomen en zijn niet getest. Ze moesten wel in quarantaine. Mijn vrouw is recent getest. De test is (gelukkig) negatief geweest.

Van de week was het op het nieuws, wereldwijd zijn er ongeveer 800.000 mensen overleden aan corona en zijn er 23 miljoen mensen besmet (geweest) met het virus.

Wees voorzichtig, neem het serieus en denk aan je medemens!

Gobind RamkalupX