Recept Amandel vegan cake met kokospudding en Pina Colada Creme

Roberta Pinas:
Ik was als patissier altijd wel bezig met het experimenteren van verschillende smaak extracten. Ik ben een heleboel lekkere varianten tegengekomen maar niet echt voor de Caribbean specials. Ik zit al vanaf 1993 in de patisseriebranche en was actief in Den Haag als Bruidstaarten specialist. Vooral voor de hindostaanse huwelijken was ik bijna wekelijks mooie bruidstaarten aan het ontwerpen. Grote taarten waren het en er werd altijd naar unieke smaken gezocht. En die kon ik aanbieden, ook voor vegan cakes. Dus waarom niet overdragen wat er mogelijk is?

In het dagelijks leven nu, verzorg ik online bak en taartcursussen. Voor Covid-19 ons verraste, kwam ik om de 4 a 5 maanden naar Nederland, om cursussen te verzorgen. En zo ook Curaçao. Nu is de ontwikkeling en verkoop, van de essences een primair bestaan geworden.

16 Smaakvarianten zijn er nu verkrijgbaar: Amandel, Amaretto, Ananas, Bailey, Caramel, Champagne, Chocolade, Cocos, Dawet, Mokka, Passievrucht, Peer, Piña Colada, Pistache, Ponche Crema en Rum. Vegan, natuurlijk en makkelijk toe te passen in diverse recepten. Ze zijn nu ook verkrijgbaar in Nederland.

Voor de vegan cakes en taarten, is er een egg-replacer ontwikkeld. Er zijn 5 kant en klare vegan cake mixen verkrijgbaar in de smaken Chocola, Aardbeien, Vanille, Cocos en Lemon. Mijn favoriete vegan cake is nu deze: Amandel vegan cake met cocospudding en Piña Colada crème. Ik deel hierbij het recept met jullie.

RECEPT Amandel vegan cake met cocospudding en Piña Colada crème
Voor u start, vet u een bakvorm in van 22 cm, verhoog de bakvorm tot 10 cm met bakpapier. Vet deze ook in en bestuif de bakvorm met meel:

Ingrediënten: 400 gram zelfrijzend meel 400 ml amandelmelk 450 gram witte suiker 150 ml zonnebloem olie of 160 gram gesmolten boter 5 eetlepels egg replacer opgelost met 100 ml water 2 dopjes Amandel Essence 1 eetlepel appel azijn 5 ananas schijfjes (snijden in stukjes) Een dopje ananas essence 200 gram geraspte kokos 200 ml kokosmelk Een dopje kokos essence

De cake: Voeg 250 gram suiker en het zelfrijzend meel samen in een mengkom. Roer deze ingrediënten even goed door met een garde. Giet nu de melk, olie of gesmolten boter en opgeloste egg-replacer erbij en roer het beslag nog eens door tot een glad geheel. Doe nu ook de Amandel Essence en azijn erbij. Verdeel het beslag in 2 twee delen en bak deze een voor een gaar gedurende 35 minuten bij een temperatuur van 160 graden Celsius. U bakt dus 2 delen cake.

Voorbereiding ananas schijfjes en de geraspte kokos: Voeg 100 gram suiker, 100 ml water, de ananas Essence en de ananas stukjes samen in een pannetje. Kook het geheel in 15 minuten samen en laat het na het koken, goed afkoelen.

Voeg 100 gram suiker, 200 ml kokosmelk, 200 gram kokos en de essence samen in een pannetje en laat het geheel 15 minuten samen koken. Laat het geheel na het koken goed afkoelen. De gekookte kokos en ananasstukjes gebruikt u samen met de crème straks voor de vulling, maar ook de decoratie aan de bovenzijde van de taart.

Piña Colada crème (easy way) 100 ml gecondenseerde kokosmelk 200 gram roomboter 150 gram margarine 200 gram suikerbakkerspoeder Een snufje zout 3 dopjes Piña Colada Essence

Doe alle ingrediënten in 1 keer in de mengkom en klop het geheel samen op de hoogste stand van de mixer. Vul de cake lagen met de crème en een deel van de ananas stukjes en kokos. Smeer de taart af en spuit toefjes op de bovenzijde van de taart. Decoreer de taart verder met de ananas stukjes en kokos.

Roberta Pinas
Cake Hug Essences
www.cakehugessences.nl
Telefoon 7752109/ 0637013587X