RIDDER GOBIND RAMKALUP

Het heeft Zijne Majesteit, Koning Willem Alexander vandaag behaagd, Gobind Ramkalup Koninklijk te onderscheiding als blijk van waardering voor zijn jarenlange vrijwilligersactiviteiten onder de paraplu van de Dreamz World Community.

Vroeg in de middag kwam een reportagewagen van Omroep Flevoland met een groot televisiescherm voor de deur en werd Gobind gevraagd naar buiten te komen voor een toespraak van burgemeester Franc Weerwind van Almere. Verbaasd en verwonderd over wat er gaande was, kreeg hij via een scherm contact met de burgemeester die hem het heugelijk nieuws vertelde dat hij vanaf vandaag Ridder is in de Orde van Oranje-Nassau. Door de maatregelen in verband met het Coronavirus zal de decoratie op een nader tijdstip plaatsvinden.

De onderscheiding geschiedde op voordracht van de stichting Satya Dharma uit Rotterdam-Hoogvliet. Twee andere voordrachten van deze stichting zijn ook gewaardeerd met een Ridderschap in de Orde van Oranje-Nassau voor mr. Robby Makka, fiscaal jurist en in de Surinaamse diaspora, nieuwscommentator en voor professor Chan Choenni die altijd vrijwillig zijn medewerking heeft verleend aan de Dreamz World-uitgaven, met bijdragen over de Hindostaanse immigratiegeschiedenis en over politiek en cultuur in Suriname.

Uitgever Gobind Ramkalup slaagt al langer dan 13 jaar in de uitgave van een gratis maandkrant met infotainment content die gericht is op de jongere generatie van alle etnische geledingen van de Surinaamse samenleving en op de Caribische Nederlanders. Iedereen die aan deze maandkrant meewerkt doet dit sinds jaar en dag vrijwillig. Dit is enerzijds de kracht van het voorbestaan van Dreamz World. Anderzijds steekt Gobind bijna al zijn vrije tijd in een adverteerdersportefeuille om de krant kostendekkend en nog steeds gratis aan te bieden. Dit geldt ook voor de glossy-uitgaven bij bijzondere gelegenheden als 40 jaar onafhankelijkheid van Suriname, 145 jaar Hindostaande immigratie en 155 jaar afschaffing slavernij in Suriname.

In zijn toespraak noemde de burgervader het blad Dreamz World het kindje van Gobind. Weerwind omschreef hem “als een man die gedreven is, enthousiast is en een netwerker. Een man met ongelooflijke skills voor diplomatie. Kwaliteiten die ertoe leiden”. Waardering is er voor het feit dat Gobind met het blad de volgende generatie een kans geeft om hun schrijftalenten verder te ontwikkelen en laten zien. “U bouwt iets op en laat het zichzelf verder ontwikkelen door het door te geven. Ik vind dat een kracht”, aldus burgemeester Franc Weerwind van Almere vanmorgen in zijn toespraak. Gobind keek en luisterde vanaf de stoep van zijn woning met een groot beeldscherm voor zich. Ondanks de Corona-maatregelen toch een bijzondere invulling van Almere voor deze heugelijke gebeurtenis.

Gobind en gezin

Gobind wordt toegesproken dmv een videoscherm door Burgemeester Franc Weerwind van AlmereX