Slank droog gespierd of breed postuur van het vetgehalte?

Ook weer zo een onderwerp wat eigenlijk elk jaar wel weer terug komt.

De zogenaamde Zomertrainers zijn weer terug in de sportschool. Ja zeker, de zon schijnt weer dus ook zij willen ineens danslessen, krachtrainingen, cardiotrainingen, leningheidstrainingen doen! We willen ineens de kapsalons, chocola en andere vette hapjes en suikers van ons lijf schudden! Het liefst willen we van 90 naar 60 Kilo afvallen in twee weken! Maar is dat nog wel mogelijk? Begin je daar niet een beetje laat mee? Ineens zie ik op de sportschool nieuwe klanten binnen komen die de hele winter nergens te bekennen waren.

Tijdens het inschrijven werden ze al moe en nu nog de discipline bijelkaar krijgen om op je fiets te stappen om naar de sportschool te komen. Helaas zal de personal trainer ook tegen je zeggen dat alles mogelijk is als JIJ maar wil!

Daarnaast heb je ook de zogenaamde groot gebouwde mannen, waarbij geen sixpack te bekennen is en geen enkele duidelijke spiervorm! Niet eens droge spieren, maar wel schreeuwend powerliften met 100 Kg in je nek en met scheermesjes onder de oksels rondlopen. Het ergste is dat er ook nog eens een andere grote dikke gozer naast staat, die hem staat te coachen! Jongens, time out! Gast, ik zal je even uit je droom helpen: je loopt alleen in de weg en houdt alle apparaten bezet en maakt alles zeiknat met je grote gore behaarde lijf! Leg de halters neer en ga eerst vet verbranden! Fietsen, hardlopen, situps, push-ups, zwemmen is voor jou de oplossing! Vergeet alsjeblieft niet je handdoekje mee te nemen en eet minder rotzooi!

Ook in de groepjes van zogenaamde vrienden die met elkaar komen trainen, zit er altijd wel één bij die letterlijk zelf nog niets actiefs heeft gedaan maar wel jou probeert te motiveren met waardeloze shakes! Deze persoon staat er meestal als een zoutzak bij met de handjes in de zij.

“Bruur, je moet creatine nemen van dit of dat merk?” Are you serious? Deze artikelen zijn puur voor de financiele opbrengst van dit soort bedrijven. Het enige wat je jij moet doen is doelbewust gaan trainen en de focus leggen wat je wil bereiken en verkoop je onzin niet aan onschuldige nieuwe leden.

Ook wordt er blijkbaar meer tijd en geld in de outfits geinvesteerd, dan in de trainingen zelf!
Let’s buy some gymsharks? Draag deze leggings alstublieft wanneer de boel verbrand is en wat strakker loopt. Ach meid, maakt jezelf niet belachelijk, de kleding zal je niet slanker krijgen toch?

Verder een tip voor medewerkers die bij een sportschool werken als gastheer/gastvrouw:
Hou s.v.p. je takenpakket bij het netjes en schoon houden van de sportschool en ga niet de personal trainer uithangen, daar zijn anderen voor aangenomen die hiervoor een speciale opleiding hebben gevolgd. Je zet onschuldige mensen op het verkeerde spoor!

Respect voor de discipline trainers die dagelijks heel vroeg in de ochtend een uurje trainen en de zogenaamde amateurs graag willen ontlopen. Deze fanatieke sporters zijn het hele jaar te vinden in de sportschool!

Carlos BhawanX