Verhalen gezocht in het kader van Srefidensi/Onafhankelijkheid

Net zoals vorig jaar, geven we ook dit jaar in november een gratis glossy in het kader van de onafhankelijkheid van Suriname uit. Hiervoor hebben we nog een aantal verhalen nodig.

We zijn op zoek naar:
• Verhalen van Surinamers die vlak voor, tijdens of na de onafhankelijkheid naar Nederland zijn gekomen om hier een bestaan op te bouwen.
• Of mensen die de stap hebben genomen en terug zijn gegaan vanuit Nederland naar Suriname om daar iets op te bouwen.
• Of verhalen van Surinamers die in Suriname wonen: hoe gaat het met hun, hoe kijken zij onder andere aan tegen hun toekomst of tegen de surinamers uit Nederland.

Wil jij ook meewerken aan de glossy met je verhaal? Dat kan: Je hebt nog een week om je verhaal in te leveren. Het verhaal mag ongeveer 500 woorden zijn en er moet een foto van jezelf bij zijn met een korte intro over jezelf.

Waar kan jouw bijdrage over gaan?
Wat 41 jaar onafhankelijkheid van Suriname voor jou persoonlijk heeft betekend. Zeker als je uit vrees voor een onzekere toekomst na 25 november 1975 naar Nederland kwam. Ben je nu tevreden met je leven in Nederland? Zo neen, wat gaat niet goed? En als het niet goed gaat, zou je leven nu beter zijn als je in Suriname gebleven was. Wat is nu nog je binding met het geboorteland? Hoe onderhoud je die en hoe ga je om met je Surinaamse identiteit in deze Nederlandse samenleving?

Ben je als kleine jongen of meisje met je ouders naar Nederland gekomen of hier geboren, dan zijn we nieuwsgierig of het land van je ouders nog iets voor je betekent? Ga je vaak op vakantie naar Suriname en overweeg je ooit daar te gaan wonen? Indien dit niet het geval is dan willen we weten of je in het Nederland van nu nog steeds onbelemmerd je dromen kan realiseren?

En waar we ook benieuwd naar zijn is of er mensen die terug zijn gegaan naar Suriname hoe ze daar hun bestaan hebben opgebouwd en waarom ze zijn teruggegaan. En hoe het ze nu vergaat. En last but not least het verhaal van de mensen die in Suriname wonen en hun bestaan daar hebben opgebouwd.

In het algemeen willen we van jou weten wat je vindt van het beeld van de Surinaamse gemeenschap in Nederland en vice versa. Is er wel sprake van ‘de Surinamers’ of zijn we niet veel meer Creolen, Hindostanen, Javanen enz. en vooral bezig met onze eigen culturele identiteit? Zijn we zichtbaar in de Nederlandse samenleving? En wat is jouw boodschap of wens ter gelegenheid van 41 jaar onafhankelijkheid?

We hopen weer op hele mooie verhalen. Stuur ze naar: info@dreamzworld.nl
Lees hier de verhalen van vorig jaar: Dreamz Glossy

Je kan ook een exemplaar downloaden; ga hiervoor naar https://dreamzworld.nl/digitale-kranten/ en download de november 2015 editie.X