Winactie: De kier

Onlangs bracht Shantie Singh haar nieuwste boek “De Kier” uit. Dreamz World geeft 2 boeken weg en jij kunt die winnen. Hoe?Schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Uit onze nieuwsbrieflezers zullen we dan de 2 boeken verloten. Half maart maken we de 2 winaars bekend.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

 

De kier
In 2014 debuteerde Shantie Singh met de krachtige roman Vervoering. In het boek nam zij ons mee met de achttienjarige Ramdew die per schip van India naar Suriname reisde. Hij is geronseld om als arbeidskracht op een suikerplantage te werken. De bazen slagen er niet in om de even koppige als charismatische jongeman te breken. Dromen, verhalen, rechtvaardigheidsgevoel en de liefde houden Ramdew op de been. Hij wordt een man met aanzien in de Hindostaanse gemeenschap, de stamvader van generaties bijzondere mensen die onder alle omstandigheden houvast hebben aan hun dromen en verhalen. Het boek ontving veel lovende kritieken en was ook genomineerd voor de Inktaap (de literaire jongerenprijs).

Nu is haar tweede boek verschenen met ook een interessante thematiek en invalshoek. Wanneer een vermiste jonge Rotterdamse moeder dood wordt aangetroffen, ruikt de pers bloed. De vrouw zou door toedoen van haar man en familie volledig geïsoleerd zijn geweest van de buitenwereld. Waar faalde de hulpverlening? Wat doet de gemeente om vrouwen te helpen die onder de radar van alle officiële instanties leven? De Hindostaanse Uma, rijzende ster in het ambtenarenapparaat, krijgt de opdracht om tot de laag verborgen vrouwen door te dringen. Hoe verder ze komt, hoe complexer het probleem blijkt te zijn en hoe harder ze met onvrijheid en dwang in haar eigen relatie wordt geconfronteerd.

Het boek gaat over vrouwen die niet zichtbaar zijn, die niet of niet zonder begeleiding naar buiten mogen. Een wereld die bewust klein wordt gehouden met alle gevolgen van dien. Een wereld waar huiselijk geweld een rol speelt. Het boek is ook een verhaal over werken in een ambtelijk en politiek gevoelige omgeving. Hoe ga je hier mee om en hoe bereik je deze geïsoleerde vrouwen en kan je iets voor ze betekenen. Een problematiek die wij misschien niet willen zien? Een boek die gevoeligheden en een complexe problematiek blootlegt. Prachtig opgeschreven door de auteur die hiermee opnieuw klasse toont. Na een succesvol debuut is het voor een schrijver altijd moeilijk om met een goed vervolg te komen. Shantie Singh maakt de verwachtingen ruimschoots waar…

Titel: De kier
Auteur: Shantie Singh
Omvang: 304 pagina’s
ISBN: 9789044542547
De GeusX