You’ve got the right to be a BRIDEZILLA

(door Hamida Hamerslag – Weddingplanner)

Een fenomeen waar ik volledig van overtuigd ben! Ik begrijp dan ook niet waarom zoveel mensen deze term in een negatief daglicht plaatsen. Over jouw trouwdag droom je al vanaf het moment dat je een klein meisje was. Dat moment dat je je eerste tiara of kroontje op deed, dat moment dat je bruidsmeisje mocht zijn van je nicht en vol verwondering naar je bruidsmeisjes jurk keek. Maar niet alleen wij dames denken op voorhand al aan een droomhuwelijk, de heren hebben er (bewust of onbewust) ook al een voorstelling van gemaakt. Want heren, denk eens terug aan bruiloften waar je als gast aanwezig bent geweest en dat je je voorstelde over hoe je het zelf, op JOUW grote dag, gedaan zou hebben. Beter en anders, right?

Je hebt jarenlang, over-and-over again, nagedacht over hoe jouw droomhuwelijk eruit zou moeten zien. En als de grote dag dan eindelijk aanbreekt, MOET alles perfect verlopen, want je krijgt geen kans om je trouwdag even rustig over te doen, simpelweg omdat het de eerste keer niet zo goed ging. Daarom vind ik dat je echt álles mag doen en zeggen om het te laten verlopen zoals jij – en je geliefde uiteraard – zou willen. If you have to be a Bridezilla, simply be it! I know, dat is soms makkelijker gezegd dan gedaan. Daarom zet ik de rechtmatigheden en argumenten van de “Bridezilla” op een rijtje:

1. Je hebt maanden, misschien wel jaren, uitgekeken naar het moment suprême. Niemand weet hoeveel bloed, zweet en tranen het jou heeft gekost om de juiste jurk, ringen, locatie, uitnodigingen, en ga zo maar door, te vinden. Op jouw trouwdag kan je je echt niet meer druk maken over hoe alles gaat verlopen. Jij moet je focussen op jezelf. Zit mijn jurk wel goed, is mijn make-up mooi, zijn mijn haren goed opgestoken? Jij bent op jouw trouwdag bezig met trouwen. En dan mag je alles op alles zetten en verwachten dat de bruiloft verloopt zoals jij wil. Want het is jouw grote dag, jouw droom en jouw moment om te shinen! En je wil genieten, want dat verdien je!

2. Je betaalt ervoor. Het klinkt misschien raar, gek of hard. Maar jij betaald bedrijven om hun producten of diensten onderdeel te laten zijn van jouw huwelijksdag. Daartegenover moet jij het product of dienst krijgen precies zoals je met hen hebt afgesproken. En als dat niet gebeurt, you go Bridezilla! Jij hebt keihard voor je centen gewerkt en zolang voor je centen gespaard, dan mag je echt wel eisen wat je wil (zolang je maar betaalt natuurlijk en alles volgens de afspraken gaan).

3. Alleen jij weet waarom. Je vertrouwt jouw ceremoniemeester(s), bruidsmeisjes of wie dan ook, met het helpen organiseren van jouw grote dag. Niet iedereen begrijpt waarom jij je druk maakt om de kleuren, de bedankjes of de bloemen. Ook niet waarom je bepaalde dingen belangrijk vindt op jouw bruiloft. Het maakt niet uit wat zij vinden, zolang ze maar doen wat jij zegt en zich houden aan jouw wensen. Want jij weet als enige – als het goed is je lover ook – hoe jullie grote dag eruit moet komen te zien. Snappen ze het niet? Geeft niet, op een dag gaan ze ook trouwen en dan snappen ze het wel.

Daarom sta ik als Weddingplanner door dik en dun achter mijn aanstaande bruidsparen. Ja dames, ik snap jullie helemaal en vind dan ook dat je alle recht hebt om je als een bridezilla te gedragen.

Hoi, wat leuk dat je meeleest! Ik ben Hamida Hamerslag, iets over de 30 jaar, geboren en getogen in Rotterdam, 3 kinderen rijk, getrouwd met de liefde van mijn leven, volbloed hindoestaans en een romanticus in hart en nieren! Dit zijn mijn blogs over de mooiste dag van je leven: trouwen! Veel leesplezier!

Liefs, Weddingplanner Hamida
www.weddingplannerhamida.nlX